Το πιο έξυπνο πουλί

0
12

Του Βασίλη Τζιτζή, Σκάλα Καλλιράχης Θάσος

Όταν τον άκουγες τον Παύλο να μιλάει για την γενιά του, τον θεωρούσες απόγονο του Καραϊσκάκη και του Κολοκοτρώνη και γιό του  Οδυσσέα στην εξυπνάδα και στην πονηριά.

     Βέβαια τον πίστευαν μόνο οι αφελείς.

     Οι περισσότεροι τον είχαν βαρεθεί να ακούνε τα κατορθώματα του και δεν τον άκουγαν και αυτό τον πείραζε, που αδιαφορούσαν για την ρητορεία του.

     Έτυχε να τον γνωρίσω στο Papagalino σε ένα καφέ-ζαχαροπλαστείο στο Σικάγο της Αμερικής  και του δώρισα και ένα βιβλίο μου.

     Αμέσως με επέπληξε, γιατί δεν τον ρώτησα πριν βγάλω το βιβλίο μου να πει για το σόι του, το μεγάλο και τρανό.

     Τόσα σπουδαία πράγματα είχε να μου πει και απορούσε που δεν τα ήξερα.

     Και σύμφωνα με τον Παύλο ο πρό-πάππος του ήταν το πρωτοπαλίκαρο του Κολοκοτρώνη που ανέβηκε πρώτος στα τείχη της Τριπολιτσάς και έστησε την σημαία.

     Από τότε κατάλαβα, ότι είχα να κάνω με έναν φαφλατά, πράγμα που το επιβεβαίωσε ο Κώστας ο Καραμπάτσης, που ήταν καλός μου φίλος και πελάτης μου.

     Όταν είπα στον Κώστα ότι γνώρισα τον Παύλο, έβαλε τα γέλια και μου είπε την ιστορία του, δηλαδή την καζούρα που έπαθε από μια Χριστίνα, που τάχα ήθελε να την προσλάβει σαν γραμματέα του.

     Τον πήρε τηλέφωνο ο Κώστας και του είπε ένα κορίτσι ψάχνει για δουλειά και αν ήθελε να την τηλεφωνήσει για να την πάρει για γραμματέα του.

     Του είπε ακόμη ο Κώστας, ότι ήταν γνωστή του γιού του τού Μιχάλη, αλλά δεν ήξερε αν ήταν γκόμενά του και ότι μένει στο τάδε ξενοδοχείο επί της Lincoln Avenue και του έδωσε και το τηλέφωνό της.

     Την πήρε τηλέφωνο ο Παύλος και μετά πήγε στο ξενοδοχείο να τα πούνε, δηλαδή για τα μελλοντικά της καθήκοντα σαν γραμματέας του και άρχισε να ξεντύνεται αυτή και όταν την ρώτησε ο Παύλος, τι έπαθε ζεστάθηκε τόσο πολύ; Εκείνη του είπε οι έλληνες προτού προσλάβουν καμία πρώτα την δοκιμάζουν και ότι έχει πείρα σε αυτά, μετά την προσλαμβάνουν.

    Τότε ξεντύθηκε και ο Παύλος και την αγκάλιασε την Χριστίνα και τα υπόλοιπα εννοούνται ευκόλως.

    Όταν τελείωσαν μπήκε ο Παύλος στο μπάνιο να κάνει ένα ντούς, να μη πάει την μαγαρισιά της Χριστίνας στην γυναίκα του, αλλά όταν βγήκε έξω τι να δεί;

    Η Χριστίνα εξαφανίστηκε μαζί με τα ρούχα του.

    Μέχρι και το σώβρακό του, του είχε πάρει.

    Ταμπλάς ήρθε του Παύλου, του μεγάλου απογόνου των Ηρώων και του πρωτο-παλίκαρου του Κολοκοτρώνη, αλλά τι να κάνει τώρα;

    Τυλίχτηκε σε ένα σεντόνι και πήγε σαν φακίρης στο γραφείο του ξενοδοχείου και μόλις τον είδε η υπάλληλος αμέσως τον ρώτησε, με την Χριστίνα ήσουν;

    Ναι είπε με το κεφάλι χαμηλωμένα.

    Και του εξήγησε η υπάλληλος, ότι η Χριστίνα το κόλπο το έχει κάνει πέντε φορές μέσα σε δυο βδομάδες και όλοι τους ήταν έλληνες, μήπως είσαι έλληνας και συ;

    Ναι είπε ο γιός ηρώων και έσφιγγε το σεντόνι πάνω του.

–   Και τώρα τί γίνεται στην περίπτωσή μου;

–   Απλούστατα παίρνεις τηλέφωνο ένα φίλο σου ή γνωστό να σου φέρει ρούχα και να πάς στην αστυνομία που θα γελάσουν με την ψυχή τους, με το πάθημά σου και θα σου πούνε, ότι θα το ερευνήσουν το θέμα, επειδή τελευταία έγιναν πολλά τέτοια κρούσματα και θα σου δώσουν και ένα χαρτί για να θυμάσαι την Χριστίνα.

–    Πάντως και να την βρεις δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, διότι μέσα στο πορτοφόλι σου υπάρχει η άδεια οδηγήσεως, οι πιστωτικές σας κάρτες, όσο για τα χρήματα μη τα υπολογίζεται, αυτά πάνε στον Νταβατζή της Χριστίνας και αν προσπαθήσεις να τα βάλεις με την Χριστίνα θα χάσεις πιο πολλά από ότι θα κερδίσεις. Τότε τηλεφώνησε στον Κώστα και του είπε, που είναι και τι έγινε με την Χριστίνα και να του φέρει  κάνα πανταλόνι και κάνα πουκάμισο και θα του πει τι έπαθε.

  Πράγματι ο Κώστας του έφερε ένα πανταλόνι και ένα πουκάμισο και πήγαν στην αστυνομία και εκεί εξήγησαν τι έγινε.

     Οι αστυνομικοί έβαλαν τα γέλια σύνταξαν την αναφορά και του είπαν να πάει στο γραφείο που βγάζουν τις άδειες για να μη κυκλοφοράει χωρίς άδεια.

     Η μεγάλη όμως πλάκα ήταν όταν παρουσιάστηκε στο σπίτι του και τον είδε η γυναίκα του, με ένα πανταλόνι λίγο κάτω από τα γόνατα και ένα κοντομάνικο πουκάμισο, τρόμαξε και τον ρώτησε τι έγινε;

    Προσπάθησε να δικαιολογηθεί, και εκείνη τη στιγμή χτύπησε το τηλέφωνο και ένας άντρας τη ρώτησε η κυρία …τάδε…

    Μάλιστα η ίδια και άκουσε όλη την ιστορία από τον άνθρωπο που δεν έβλεπε αλλά άκουγε.

Έπεσε στην καρέκλα της η γυναίκα του Παύλου και του είπε ακόμη και να σε φτύσω, δεν αξίζει τον κόπο. Πήγαινε στο μαγαζί σου να πάρεις τα ρούχα σου. Οι άνθρωποι που σε έκλεψαν σου τα έχουν στην πόρτα του μαγαζιού σου, πήγαινε να τα πάρεις και μη τα φέρεις σπίτι τα μαγαρισμένα.

    Έτυχε να ξαναπάω μετά μια βδομάδα πάλι σε εκείνο το καφέ ζαχαροπλαστείο και όταν ρώτησα για τον Παύλο, όλοι έβαλαν τα γέλια και μου είπαν την ιστορία του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.