«Η εκπαιδευτική ρομποτική αποτελεί ένα εργαλείο μάθησης, που προωθεί τον διεπιστημονικό τρόπο σκέψης των παιδιών, συνδέοντας γνωστικά αντικείμενα των θετικών επιστημών (Φυσική, Μαθηματικά, Χημεία, κ.λπ.) με την Πληροφορική. Μέσα από τη συμμετοχή σε σεμινάρια, παρέχεται στα παιδιά η ευκαιρία να διδαχθούν ουσιαστικά και δημιουργικά μέσα από ένα συνεργατικό παιχνίδι. Όλοι μας γινόμαστε, άλλωστε, μάρτυρες του έντονου ενδιαφέροντος και της έλξης που ασκεί το αντικείμενο της εκπαιδευτικής ρομποτικής σε μικρούς και μεγάλους μέσα από το φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής, στη διάρκεια του οποίου παρουσιάζονται αντίστοιχες δημιουργίες μαθητών και φοιτητών, οι οποίες συνεισφέρουν στην εξοικείωση με τις σύγχρονες τεχνολογίες μέσα από μία απλουστευμένη, αλλά και πλήρη, παρουσίαση».

Τα παραπάνω αναφέρονται σε δελτίο Τύπου, με αφορμή τη διοργάνωση, από τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών, του 2ου πανελλήνιου διαγωνισμού ανοιχτών τεχνολογιών στην εκπαίδευση. Ο Δήμος Καβάλας, σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε.), προσκαλεί τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τους διευθυντές, δασκάλους, γονείς και μαθητές των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε εκδήλωση με θέμα: «Εκπαιδευτική Ρομποτική με ανοιχτές τεχνολογίες», που θα διεξαχθεί το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019, στις 11π.μ., στο αμφιθέατρο της δημοτικής βιβλιοθήκης, με κεντρικούς ομιλητές τους: Δημήτριο Καραμπατζάκη (επίκουρο καθηγητή του τμήματος Πληροφορικής του ΔΙ.ΠΑ.Ε. και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του διαγωνισμού), Κατερίνα Μωυσίδου (φοιτήτρια του τμήματος Πληροφορικής και εκπαιδεύτρια ρομποτικής με ανοιχτές τεχνολογίες), Ηρακλή Γούση (μαθητή του 1ου Γενικού Λυκείου (ΓΕ.Λ.) Καβάλας) για να μας μεταφέρει τις εμπειρίες του από τον 1ο διαγωνισμό και την ενασχόληση του με την εκπαιδευτική ρομποτική.

Επιπλέον, καλούνται οι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς που δραστηριοποιούνται στο αντικείμενο της διδασκαλίας της εκπαιδευτικής ρομποτικής, να δηλώσουν συμμετοχή έως και τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019 στο email michailidisge@yahoo.gr και στο τηλ. 6936168943, ώστε να προγραμματιστεί μία σύντομη παρουσίαση της δραστηριότητάς τους στο τέλος της εκδήλωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.