Του Βασίλη Τζιτζή, Σκάλα Καλλιράχης Θάσος

Ξέρω το μυαλό σας πάει στο πονηρό, αλλά θέλω να σας προλάβω από τα ερωτικά μεγέθη που πάει το μυαλό σας.

Θα αναφερθώ σε στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το πανεπιστήμιο του Σικάγου, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, με κάποια επιφύλαξη για την ακρίβεια των αριθμών.

Τα ποσοστά που αναφέρονται στην έρευνα, εμείς οι έλληνες τα λέμε κέρατα  ή καράτια της πίστης, μεταξύ των συζύγων.

Η έρευνα λέει, ότι οι άνδρες είναι πιο επιρρεπείς στην απιστία.

Παλιότερα το ποσοστό των ανδρών στην απιστία ξεπερνούσε το 78%, τώρα όμως το ποσοστό των γυναικών κοντεύει το αντρικό με 73%.

Δηλαδή παλιότερα δεν ενδιέφερε το κέρατο την γυναίκα και σήμερα δεν ενδιαφέρει τον άνδρα τόσο πολύ το κέρατο του Μενέλαου.

Το κέρατο όλοι το αποκηρύσσουν και οι μεν και οι δε, αλλά θέλουν τουλάχιστον μια φορά στην ζωή τους να το δοκιμάσουν.

Η προηγούμενη γενιά ήταν πιο άπιστη, αλλά τα σκάνδαλα δεν έβλεπαν το φως της δημοσιότητας, επειδή υπήρχε ο φόβος της ντροπής.

Σήμερα που οι γυναίκες απελευθερώθηκαν, του δίνουν να καταλάβει και οι εφημερίδες δεν ασχολούνται πλέον με σαχλά πράγματα, εκτός αν κανείς απατήσει τη γυναίκα του με την πεθερά του, ή η γυναίκα του τον κερατώσει με τον πεθερό της.

Τα κριτήρια της σημερινής γενιάς διαφέρουν από εκείνη της προηγούμενης, διότι άλλαξαν πολλά πράγματα και διαφορετικά βλέπουμε σήμερα μια απιστία, από ότι  θα την βλέπαμε πριν πενήντα χρόνια.

Στην δεκαετία του 70, το 78% των ανδρών και το 63% των γυναικών ήταν αντίθετοι της απιστίας.

Σήμερα τα ποσοστά είναι 25% των ανδρών και 23% των γυναικών αντίστοιχα.

Δηλαδή σήμερα το θεωρούμε κάτι πολύ φυσικό να φορέσουμε ένα κέρατο και μπορεί και να είμαστε και υπερήφανοι, ότι έχουμε μια σέξι γυναίκα.

Τότε μόνο τω 25% των ανδρών και το 15% των γυναικών είχαν εξωσυζυγικές σχέσεις.

Σήμερα τα ποσοστά έχουν διπλασιαστεί, λόγω αδιαφορίας των συζύγων να ασχολούνται με ένα τόσο άσημο θέμα.

Η απιστία δεν είναι μόνο το σεξ. Ακόμη και μια χειρονομία, με πονηρό σκοπό έχει την έννοια της απιστίας από έναν ανώμαλο η μια ανώμαλη.

Τώρα γεννιέται και ένα άλλο θέμα της απιστίας με τον σύντροφό σου, του ιδίου φύλου, αυτή η κατηγορία ανήκει σε άλλο πεδίο και δεν θέλω να ασχοληθώ καθόλου με αυτό.

Οι γυναίκες λέει η έρευνα, είναι πιο ευθείς στην ομολογία τους, ότι κεράτωσαν τον άνδρα τους, από ότι οι άνδρες.

Παλιότερα οι άνδρες το είχαν καύχημα, ότι απίστησαν, σήμερα πληρώνουν τα γαμησιάτικα.

Ο πλούτος παίζει ιδιαίτερο ρόλο στην απιστία, όπως και  η επιτυχία στην ζωή.

Οι πετυχημένοι άνδρες είναι άπιστοι κοντά στο 82%, σ’ αυτήν την κατηγορία ανήκει και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον.

Το φαινόμενο παρατηρείται πολύ συχνά στο Χόλυγουντ μεταξύ των ηθοποιών

που από κέρατα περνάνε και τα ελάφια, αλλά δεν τους νοιάζει, διότι το κέρατο είναι ένα είδος σκυτάλης, που πάει από χέρι σε χέρι. Η έρευνα επιμένει, ότι ένας επιτυχημένος γάμος κρύβει μια απιστία.

Ο μόνος λόγος που δεν μαθαίνεται, είναι, ότι ο κερατάς το ανέχεται το κέρατο.

Επίσης η έρευνα λέει, ότι το παράνομο φιλί δεν είναι πιο γλυκό από το νόμιμο, αλλά μόνο η σκέψη, ότι είναι παράνομο το κάνει πιο γλυκό.

Και συνεχίζει η έρευνα, ότι οι γυναίκες είναι πιο μνησίκακες από τους άνδρες, που συγχωρούν πιο εύκολα την απιστία, από ότι οι γυναίκες, που το κρατάνε μέχρι να την ανταποδώσουν με απιστία.

Δηλαδή άμα κερατώσεις την γυναίκα σου είσαι καταδικασμένος να κερατωθείς, πάει δεν το γλυτώνεις το κέρατο, εκτός αν η γυναίκα σου είναι πολύ θρήσκα και το αφήνει στον Θεό να σε τιμωρήσει.

Τα ερωτικά κόλπα στην απιστία έχουν την σημασία τους, οι γυναίκες να αγαπάνε πιο πολύ τους εραστές από τους άνδρες τους.

Γι’ αυτό οι Δον Ζουάνηδες είχαν πέραση έναν καιρό.

Οι σημερινοί Δον Ζουάνηδες φοράνε μπλού-τζήν με φαγωμένο το μέρος στα σκέλια τους για να δείχνει, ότι είναι πολύ άνδρες, αλλά καμιά φορά βγαίνει και Λουλούκα.

Το 74% των ανδρών και το 68% των γυναικών φοβούνται, ότι μια μέρα θα πιαστούν και προσπαθούν προκαταβολικά να βρουν μια δικαιολογία για την απιστία τους.

Τα σωματικά προσόντα παίζουν κάποιο ρόλο στην απιστία, αλλά δεν είναι η μόνη αιτία.

Πιο σοβαρή αιτία είναι η σωματική διάπλαση παρά οι άλλες αιτίες.

Γι’ αυτό βλέπουμε κάτι κοντούλες με ντιρέκια, κάτι παχουλές με λελέκια και κάτι μαύρους με κάτασπρες και το ανάποδο.

Η Φύση τα κανονίζει όλα να υπάρχει μια ισορροπία εις βάρος των κερατωμένων.

Ακόμη και το κέρατο οφείλεται στην έλξη των αντιθέτων φύλων, που το επιτάσσει η Φύση, πέρα από τα νόμιμα δεσμά του γάμου.

Ο άνθρωπος δεν ξεχωρίζει σε τίποτα από τα άλλα ζώα.

Η αρχή της απιστίας γίνεται για δοκιμή και μετά καθιερώνεται η έρχεται η απογοήτευση, άμα δεν προσφέρει το προσδοκώμενο.

Το κέρατο πάει γόνατο στην εποχή μας και ο Θεός να μη δώσει να το φορέσουμε στο κεφάλι μας, Αμήν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here