Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού ανήκει στην Παγκόσμια Οργάνωση WAGGGS που αριθμεί πάνω από δέκα εκατομμύρια μέλη σε όλο τον κόσμο. Σκοπό έχει τη διαπαιδαγώγηση του παιδιού, μέσα από το ίδιο το παιδί. Δημιουργεί προγράμματα που έχουν σκοπό να κοινωνικοποιήσουν τα παιδιά όλων των ηλικιών, μέσα από ένα σύστημα αξιών. Κάθε χρόνο στις 22 Φεβρουαρίου γιορτάζεται «Η Ημέρα Σκέψης», που είναι αφιερωμένη στους ιδρυτές της Οργάνωσης των Οδηγών και Προσκόπων παγκοσμίως.

Στο πλαίσιο αυτού του εορτασμού, φέτος, θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα σε όλους, δείχνοντας ένα διαφορετικό τρόπο αξιών μέσα στην κοινωνία, όπου το Σ.Ε.Ο. έχει παρουσία και προσφέρει εθελοντικά στους συνανθρώπους.

Με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης», αλλά και τα 85 χρόνια κοινωνικής συμμετοχής, προσφοράς και δράσης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού στην ελληνική κοινωνία, μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων θα γνωρίσουν το Τοπικό Τμήμα Καβάλας συμμετέχοντας σε ένα πρωτότυπο «Κυνήγι θησαυρού».

Το θέμα της δράσης είναι: «Οι σπόροι της αλλαγής» και αυτός είναι ο «θησαυρός» που θα ανακαλύψουν οι ομάδες που θα συμμετέχουν.

«Οι σπόροι της αλλαγής» μεταφορικά είμαστε όλοι εμείς, παιδιά, έφηβοι και νέοι που με το παιδαγωγικό πρόγραμμα το οποίο οι μεν βιώνουν και οι δε προσφέρουν εθελοντικά, γίνονται οι φορείς ανάπτυξης και αλλαγής στον τόπο. Αυτούς τους «σπόρους» θέλουμε να αναπτύξουμε και να πολλαπλασιάσουμε, ώστε ακόμα περισσότεροι παιδιά, έφηβοι και νέοι να έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν δεξιότητες απαραίτητες για τον 21ο αιώνα, όπως η επικοινωνία, η συνεργασία, η δέσμευση, η δημιουργικότητα, ο χαρακτήρας και η αίσθηση του πολίτη, ώστε και αυτοί με τη σειρά τους, να γίνουν οι ενεργοί πολίτες του αύριο και της πόλης μας», αναφέρει το δελτίο Τύπου και συνεχίζει: Το «Κυνήγι θησαυρού» αρχίζει το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 στις 11:00, από το πάρκο Φαλήρου, με ηλικίες συμμετεχόντων 5-11 ετών και 11-17 ετών.

Τα δύο παιχνίδια θα «τρέχουν» παράλληλα, αλλά με διαφορετική διαδρομή και διαφορετικούς σταθμούς.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν κλείσει.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί σε συνέργεια με τον Δήμο Καβάλας, έτσι ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε το ίδιο δυναμικά να παρέχουμε εθελοντικά, ένα πρωτότυπο, ποιοτικό, παιδαγωγικό πρόγραμμα στα μέλη μας, στην πόλη μας, για τους ενεργούς πολίτες του αύριο. Με τη στήριξη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here