Του Βασίλη Τζιτζή, Σκάλα Καλλιράχης Θάσος

Παλιότερα, δηλαδή πριν μερικές δεκαετίες θα γινόταν το πρώτο θέμα στις εφημερίδες και στα περιοδικά, με πηχυαία γράμματα να διαλαλούν το Υψενικό τρίγωνο, που πιάστηκε στα πράσα και θα ήταν το θέμα κουτσομπολιού για μήνες, να μη πω για χρόνια.

Τόση μεγάλη σημασία είχε το τρίγωνο, που έτριζαν τα θεμέλια της κοινωνίας σε κάθε ανακάλυψη.

Τόση μεγάλη σημασία είχε το τρίγωνο, για την κοινωνία, που η κυκλοφορία των εφημερίδων, δεν ξαναέφτασε σε εκείνα τα όρια.

Τα μεγαλύτερα γράμματα των εφημερίδων ήταν στην λέξη  ΣΚΑΝΔΑΛΟ.

Από την εκκλησία μέχρι τη Δημαρχεία και μέχρι τη κοινότητα γινόταν η αναπαράσταση της πράξης, αν είχαν πιαστεί επ’  αυτοφώρω  ή το στόλιζαν με ανέκφραστες περιπέτειες, με μπόλικη φαντασία και χιούμορ.

Όσο μικρότερη η κοινωνία τόσο μεγάλο φαινόταν το τρίγωνο.

Στις μεγάλες κοινωνίες καμιά φορά πέρναγε απαρατήρητο, ανάλογα με το πόσο σημαντικό ήταν το πρόσωπο που έτρωγε το κέρατο ή πόσο σημαντικός ήταν ο επιβήτωρ ή η Λολίτα.

Τα τρίγωνα του Χόλυγουντ έμειναν στην ιστορία.

Σήμερα δεν συζητάει πια κανείς για τρίγωνο, διότι το τρίγωνο έγινε πολύγωνο και έχει χάσει την ηθική του και την γεωμετρική του έννοια, κοντεύει να γίνει κύκλος.

Το τρίγωνο ήταν το ηθικό πλαίσιο μιας κοινωνίας, με μικρή απόκλιση προς την αμαρτία.

Βέβαια υπάρχουν πολλές κοινωνίες, που δεν δέχονται τρίγωνα και η τιμωρία είναι παραδειγματική.

Αλλά αυτό δεν εμποδίζει τους τολμηρούς να το επιχειρήσουν, έν γνώσει τους η τιμωρία που τους περιμένει άμα πιαστούν, φτάνει να είναι το ένα σκέλος του τριγώνου.

Από τη στιγμή που η Φύση επιδιώκει την συνεύρεση του αρσενικού και του θηλυκού για την διαιώνιση του είδους, αδιακρίτως κοινωνικών δεσμών το τρίγωνο θα υπάρχει, αδιακρίτως ανάμεσα  σε αρραβωνιασμένους και σε παντρεμένους.

Βέβαια η κοινωνία το κατακρίνει, αλλά η Φύση το επιτρέπει και έτσι οι δύο νόμοι έρχονται σε αντίθεση πάνω στο θέμα του τριγώνου.

Το κακό είναι, ότι το τρίγωνο είναι μια γλυκιά αμαρτία και ο τολμών το επαναλαμβάνει, μέχρι να αρχίσει να κουδουνίζει σαν χριστουγεννιάτικο τρίγωνο.

Σήμερα όμως τα πράγματα άλλαξαν τόσο πολύ που σύντομα θα λέμε τα αντρόγυνα συνευρέθησαν επί τέλους μετά από δύο χρόνια παντρεμένοι.

Βέβαια το μυαλό μας πάει, ότι όλο αυτό το διάστημα αποτελούσαν μέλη πολλών τριγώνων.

Το τρίγωνο έχει και την προέκτασή του.

Παλιότερα τα παιδιά των τριγώνων λέγονταν μπάσταρδα, αργότερα νόθα και σήμερα θετά.

Τότε οι διαδικασίες έπαιρναν μεγάλη έκταση και η συμπεριφορά του κερατωμένου ήταν άγρια και απειλητική.

Σήμερα τα πράγματα πήραν τον φυσικό τους δρόμο.

Στη συντροφιά του θα έλεγε θα τον καθαρίσω τον πούστη.

Αργότερα, τον λυπήθηκα τον άτιμο και σήμερα, μήπως έχει και δίκαιο ο φουκαράς;

Το κομμάτι αυτό το έγραψα, από το περιστατικό της κόρης ενός φίλου μου, που δεκαέξι χρονών συζούσε με έναν τύπο και έμεινε έγκυος.

Ο τύπος σκίζει τα ρούχα του, ότι το παιδί δεν μπορεί να είναι από αυτόν, διότι ποτέ δεν είχε σεξουαλική επαφή με το κοριτσάκι και τώρα προσπαθεί ο μπαμπάς να εντοπίσει το σκέλος του τριγώνου, που γκάστρωσε την κόρη του.

Στην προσπάθειά του θέλησα να τον βοηθήσω κατά δύναμιν, αλλά στάθηκε αδύνατο των αδυνάτων αδύνατο, διότι έπρεπε τουλάχιστον σε δύο χιλιάδες άνδρες  να την δείχνω και να τον ρωτώ, την ξέρετε την δεσποινίδα μέχρι προ ολίγου; και σύντομα μαμά;

Μήπως την πηδήξατε;

Αν έλεγε ναι, έπρεπε να τον πάμε σε ένα μικροβιολογικό εργαστήριο να πάρουμε δείγμα αίματος και να δούμε άμα θα ταιριάζει με του παιδιού.

Δηλαδή κάτι πράγματα τελείως κουτά, αλλά επειδή ήθελα να βοηθήσω, δέχτηκα να πάρω μια φωτογραφία της κοπέλας και να πάω στο διπλανό στρατόπεδο και να ρωτήσω τον διοικητή αν μπορούσα να ρωτήσω κάτι το τάγμα και αν κάποιος γνώριζε το κορίτσι στη φωτογραφία.

Πολλοί φαντάροι είπαν ότι την γνωρίζουν, τότε εξήγησα στα παιδιά, τι περίμενα από τον καθένα, αλλά δυσανασχέτησαν και άρχισαν να φεύγουν.

Μη στενοχωριέσαι μου είπε ο διοικητής θα σου δώσω την αιματική ανάλυση όλου του στρατοπέδου και ψάξτε να βρείτε τον πηδήτορα.

Με αυτήν τη διαδικασία γυρίσαμε σε όλα τα αρσενικά λύκεια και γυμνάσια και συγκεντρώσαμε πάνω από πέντε χιλιάδες αναλύσεις αίματος, αλλά το κορίτσι δεν ήθελε να πειστεί για την μέθοδό μου, διότι μου είπε, ότι είχε πολλούς ξένους φίλους από την Ευρώπη και την Αμερική.

Τότε δημιουργήθηκε θέμα διεθνούς εκστρατείας.

Πολύ πιο πέρα από τις δυνάμεις μας και τότε είπα στον φίλο μου, άλλο δεν μπορώ να τον βοηθήσω και παραιτήθηκα της προσπάθειας.

Ο φίλος μου έπεσε σε βαριά μελαγχολία, ότι δεν θα γνώριζε τον γαμπρό του, προσπάθησα να τον παρηγορήσω, λέγοντας πες ότι είναι ένας άγνωστος γαμπρός, αμα δεν καταφέρουμε να βρούμε το αίμα να ταιριάζει στο παιδί, μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της CIA.

Κάπως ηρέμησε και ανοιχτά πλέον του είπα χώνεψέ το, ότι θα αποχτήσεις ένα μπάσταρδο εγγόνι.

–    Όχι και μπάσταρδο μου είπε, απλώς θετό.

Συμφώνησα μαζί του.

Αλλά και αυτός συμφώνησε μαζί μου, ότι το τρίγωνο είναι κύκλος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here