Του Βασίλη Τζιτζή, Σκάλα Καλλιράχης Θάσος

Ο Θεός φαίνεται ότι αγαπάει το χαβιάρι, το καθισιό και τους έλληνες, διότι αλλιώς δεν δικαιολογείται η ύπαρξή μας και η εξαίρεσή μας από τον κορονοϊό.

        Τελείως μεταξύ μας η πανδημία μας χτύπησε πολύ ελαφρά να μη ξεχάσουμε τα παλιά μας γούστα, τότε που τις καλές εποχές δεν εύρισκες ψηλή καρέκλα να περιστρέφεται δίπλα στο στρογγυλό ψηλό τραπεζάκι που έπινες το φραπέ σου ή το εσπρέσο σου ή το καρπαζέ σου και όλα ήταν πολύ ωραία με ανεργία στο 26% αλλά οι καφετέριες που εκσυγχρόνισαν το καφενείο έγιναν καφετέρια και ο καφές από βαρύ γλυκός έγινε ο φραπές και ο άνευ έγινε ο καρπαζές.

       Τότες ωραία χρόνια, που δεν δούλευε κανείς και όλοι την βολεύαμε με τη σύνταξη του παππού και της γιαγιάς και μετά ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ, σώνει και καλά να μας βάλλει όλους στη δουλειά, τώρα έχουμε τον Μητσοτάκη, που έβαλε σκοπό να μας τακτοποιήσει όλους στη δουλειά, λές και του φταίξαμε και κλείσανε όλες οι καφετέριες.

      Δεν μας έφτανε αυτό, τώρα με τον κορονοϊό σφράγισε τις καφετέριες και μας έκλεισε στο σπίτι να χαλαρώσουμε υποχρεωτικά, φυσικά με το αζημίωτο επειδή μας πληρώνει από πάνω με οχτακόσια ευρώ για να μη κάνουμε τίποτα.

      Βέβαια καλό το πρόγραμμα να μη κάνεις τίποτα και να πληρώνεσαι οχτακόσια ευρώ, αλλά τα ευρώ είναι δώρο άδωρο, αν δεν μπορείς να πάς στη καφετέρια να ξαπλώσεις σε τέσσερες καρέκλες για να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τον φραπέ σου;

      Δυστυχώς ο κύριος Μητσοτάκης βάλθηκε να μας κάνει ευρωπαίους, το πήρε κατάκαρδα να μας κάνει ευρωπαίους και τρέχει πιο γρήγορα από τους Ιταλούς και Γάλλους και γι’ αυτό πρόλαβε την επιδημία επειδή της ξεφύγαμε με την φόρα μας.

      Όλα ωραία και καλά, αλλά τα μέτρα που πήρε ο Μητσοτάκης είναι ανθελληνικά μας στερεί τις μικρές διακοπές στην Αράχωβα, τις καλοκαιρινές στα νησιά, τις διακοπές του Πάσχα στο χωριό και άλλες που δικαιούμαστε από τον νόμο, που θα παραθερίσουμε; πότε θα χαλαρώσουμε;

       Ένα πράγμα μόνο με παρηγορεί, ότι με την αναγκαστική παραμονή μας στο σπίτι το Δεκέμβρη θα δούμε αρκετές γεννήσεις, ώστε να αυξηθεί λίγο ο πληθυσμός της Πατρίδας, διότι από την μια η αγαμία, από την άλλη ο κορονοϊός, σύντομα θα μείνουμε τρείς και ο κούκος. Η μόνη μας παρηγοριά να παραταθεί όσο γίνεται η καραντίνα, να πλερωνόμαστε τα οχτακόσια ευρώ εγώ και άλλα οχτακόσια η γυναίκα, με μοναδική δραστηριότητα το σεξ και ας πάει και το παλιάμπελο, μέχρι να βρούμε πετρέλαιο.

      Τότε να δεις πως αυξάνεται ο πληθυσμός της Ελλάδας, χώρια που θα παίρνουν και το επίδομα γέννησης των δύο χιλιάδων ευρώ ανά παιδί.

      Έτσι γίνονται τα πράγματα, σε λίγο όλοι θα παρακαλάμε να μη περάσει ο κορονοϊός σύντομα για να προλάβουμε την Τουρκία.

      Ένα παρήγορο φαινόμενο είναι, ότι τώρα με την κλεισούρα στο σπίτι, οι έλληνες αγόρασαν κατά προτίμηση ηλεκτρονικά προϊόντα δηλαδή παιχνίδια για τα παιδιά, σταυρόλεξα για τους μεγάλους και βαζελίνη για γενική χρήση, εκτός από προφυλακτικά.

     Το τελευταίο είναι πολύ παρήγορο και αξίζει εθνικής υπερηφάνειας.

     Το άλλο όμως νέο δεν είναι καθόλου ευχάριστο και σχετίζεται συνήθως με ζευγάρια που δεν  έχουν παιδιά και η κλεισούρα και τα ίδια και τα ίδια αντί να αγκαλιαστούνε και να φιληθούνε πλακώνονται στις φάπες και καταλήγουνε στα δικαστήρια και το αποτέλεσμα είναι λέει η σφυγμομέτρηση να αυξηθούν τα διαζύγια.

      Αυτό είναι το κακό από τον κορονοϊό.

      Για την Ελλάδα όμως τα κακά δεν είναι τόσο σοβαρά όσο είναι στα άλλα κράτη και ας ελπίσουμε, ότι θα παραμείνουμε σε αυτά τα επίπεδα.

      Πολλές φορές ασχολήθηκα με τον υπερπληθυσμό του Πλανήτη, που η ίδια η Φύση προσπαθεί να ρυθμίσει με τους δικούς της νόμους πέρα και πάνω από τους ανθρώπινους νόμους.

     Αυτή η επιδημία ασφαλώς δεν θα είναι η τελευταία, αλλά είναι η πρώτη που βρίσκει την ανθρωπότητα, αλληλέγγυοι και από την πρώτη στιγμή όλοι οι λαοί ετοιμάστηκαν να αντιμετωπίσουν την επιδημία σαν πρώτοι, παραχωρώντας την πείρα και τις γνώσεις σε όλα τα κράτη δωρεάν.

     Είναι η πρώτη θετική ένδειξη των αγαθών της παγκοσμιοποίησης.

     Δεν υπήρξαν εχθροί και φίλοι στην μάχη κατά του κορονοϊού, αλλά μόνο μαχητές με έναν σκοπό την καταπολέμηση της επιδημίας σαν ένα κράτος, σαν μια φυλή σαν η οικουμένη όλη με έναν σκοπό.

     Βέβαια ο κορονοϊός δεν θα είναι η τελευταία επιδημία, αλλά μας έδωσε ένα καλό μάθημα συμπαράστασης αρχίζοντας από την οικογένεια, την κοινωνία, το κράτος και την Υφήλιο, να δράσουμε ακαριαία για το κοινό καλό όλων μας.

    Δεν ξέρω τι αριθμούς θα δείξει η επιδημία στο τέλος, αλλά ελπίζω να είναι μικρότεροι από την Ισπανική γρίπη και τον μαύρο θάνατο και αυτό θα οφείλεται στην ταχεία αντιμετώπισή της και στην παγκόσμια κινητοποίηση.

     Ελπίζω σύντομα να βρεθεί το φάρμακο κατά του κορονοϊού για να ξαναμπεί η Ανθρωπότητα στους κανονικούς ρυθμούς της και ο έλληνας στους δικούς του ρυθμούς, να χαλαρώσει απ’το καθισιό και αυτό χάρη στην ετοιμότητα της κυβέρνησης, που πρώτη φορά βρέθηκε προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει μια κατάσταση τέτοιας διάστασης αφήνοντας άφωνους τους ευρωπαίους για την εγρήγορση της κυβέρνησης μας και των υπηρετών Υγείας.

    Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.