Το 6ο Γενικό Λύκειο Καβάλας ανακοίνωσε την έγκριση συμμετοχής σε διετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την καινοτομία στην εκπαίδευση – ανταλλαγή καλών πρακτικών, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, δράση ΚΑ2. Στο πρόγραμμα με γενικό τίτλο: “A cup of creativity in educational process” συμμετέχουν ακόμα η Σλοβενία (συντονίστρια), η Ιταλία και η Πορτογαλία. Το δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής: «Σκοπός της σύμπραξης είναι, να μελετήσουμε τις διαφορές και τις ομοιότητες των κατοίκων των χωρών-εταίρων, όσον αφορά τις συνήθειες που συνδέονται με την κατανάλωση ζεστών ροφημάτων (καφές, τσάι, σοκολάτα, γάλα). Η επικοινωνία μεταξύ των σχολικών κοινοτήτων θα γίνεται με τη βοήθεια της τεχνολογίας, με μετακινήσεις και εκπαιδευτικές επισκέψεις μαθητών και εκπαιδευτικών.

Η πρώτη συνάντηση γνωριμίας μεταξύ των καθηγητών έγινε στο Instituto di Istruzione Superiore “Gobetti Marchesini-Casale–Arduino“ στο Τορίνο της Ιταλίας και αποσκοπούσε στον σχεδιασμό των μετακινήσεων που θα ακολουθήσουν και των δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιηθούν. Η όλη εμπειρία ήταν εξαιρετική, όσον αφορά στην ομαλή και δημιουργική συνεργασία μεταξύ των εκπαιδευτικών απ’ όλες τις συμμετέχουσες χώρες, αλλά και στη φιλοξενία και την άψογη διοργάνωση της όλης εκδήλωσης από τους Ιταλούς εκπαιδευτικούς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.