Μία σημαντική συνεργασία εγκαινιάζει το Animasyros 2021, διεθνές φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων, με το διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας. Το Animasyros 2021, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της επιτροπής «Ελλάδα 2021», θα παρουσιαστεί από τις 22 έως και τις 26 Σεπτεμβρίου 2021 σε phygital μορφή, σε φυσικούς χώρους στο νησί της Σύρου και ψηφιακά μέσω ειδικής πλατφόρμας. Μερικές ημέρες νωρίτερα, από τις 12 έως και τις 18 Σεπτεμβρίου 2021, το διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας, θα υποδεχθεί τους Έλληνες δημιουργούς και φίλους ταινιών μικρού μήκους, μεταμορφώνοντας, όπως κάθε Σεπτέμβριο, το κέντρο της Δράμας σ’ ένα ξέφρενο κινηματογραφικό πλατό. Στο πλαίσιο αυτό, μέρος του φετινού αφιερώματος του Animasyros στην ελευθερία, θα παρουσιαστεί στο φεστιβάλ Δράμας, το οποίο από φέτος εγκαινιάζει ένα νέο διεθνές διαγωνιστικό Τμήμα Animation. Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του νεοσύστατου προγράμματος, για την 44η διοργάνωση του φεστιβάλ, θα είναι ο Βασίλης Καραμητσάνης, πρόεδρος του Αnimasyros, ενώ αντίστοιχα πρόεδρος της διεθνούς κριτικής επιτροπής της 14ης διοργάνωσης του Animasyros, θα είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του διεθνούς φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας, ο σκηνοθέτης Γιάννης Σακαρίδης.

Το αφιέρωμα στην ελευθερία ταξιδεύει

σε όλο τον κόσμο

Το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του αφιερώματος με θέμα την ελευθερία περιλαμβάνει μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες, που έχουν προβληθεί στα μεγαλύτερα φεστιβάλ animation του κόσμου, όπως το Annecy International Animated Film Festival, ενώ στην πλειοψηφία τους θα προβληθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αποτυπώνοντας με τον πιο ευφάνταστο τρόπο, την πολύπλευρη έννοια της ελευθερίας και της επανάστασης. Το αφιέρωμα ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, από την Κίνα και την Χιλή, μέχρι την γειτονική Τουρκία, φέρνοντας στην μεγάλη οθόνη των δύο φεστιβάλ ταινίες πολυβραβευμένες, υποψήφιες για Όσκαρ, που αντλούν έμπνευση από καίριες θεματικές, προσεγγίζοντας την έννοια της ελευθερίας σε φυσικό, αλλά και κοινωνικό επίπεδο: από την φυλάκιση σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, την πολιτική ελευθερία σε απολυταρχικά καθεστώτα, την αστυνομική καταστολή έως την κοινωνική επανάσταση, τον αγώνα για τα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα, την ισότητα των φύλων, την αναπαραγωγική ελευθερία, ακόμα και την ελευθερία των ζώων, την ανεξαρτητοποίηση από την οικογένεια, αλλά και την απελευθέρωση από την αδράνεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.