Το BREVET PHILIPPI ενώνει 7 Δήμους στο Πάρκο Φιλίππων

0
32

«Ο ενθουσιασμός αυξάνεται, καθώς το Brevet Philippi επιστρέφει, για άλλη μία χρονιά συναρπαστικής ποδηλατικής δράσης. Οι λάτρεις του αθλητισμού, οι αθλητές και οι οικογένειες προετοιμάζονται για μία αξέχαστη γιορτή, με επίκεντρο την ποδηλασία, το ευ αγωνίζεσθαι και το πνεύμα κοινότητας. Αυτή η πολυαναμενόμενη αθλητική εκδήλωση, υπό την διοργάνωση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και με την τεχνική υποστήριξη της επιστημονικής ομάδας «Οψόμεθα εις Φιλίππους», «επιστρέφει» το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 8:30π.μ., με αφετηρία τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων με δεκάδες ποδηλάτες απ’ όλη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, οι οποίοι καλούνται να διανύσουν συνολικά 210 χιλιόμετρα διασχίζοντας τους Δήμους Καβάλας, Δοξάτου, Δράμας, Προσοτσάνης, Νέας Ζίχνης, Αμφίπολης και Παγγαίου (συνολικά 20 οικισμούς), με τερματισμό στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων.

Η διαδρομή ακολουθεί τις ρίζες των ορεινών όγκων που υπάρχουν γύρω από το Πάρκο Φιλίππων, με αφετηρία τον αρχαιολογικό χώρο, που αποτελεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco και φέρει πολιτισμό 8.500 και πλέον ετών. Το ίχνος της ποδηλατικής διαδρομής ενώνει σημαντικούς πολιτιστικούς, τουριστικούς και περιβαλλοντικούς πόρους, με σημαντικότερους αυτούς των αρχαιολογικών χώρων των Φιλίππων και της Αμφίπολης.

Το ίχνος της ποδηλατικής διαδρομής ενώνει σημαντικούς πολιτιστικούς, τουριστικούς και περιβαλλοντικούς πόρους, με σημαντικότερους αυτούς των αρχαιολογικών χώρων των Φιλίππων και της Αμφίπολης. Η ποδηλατική διοργάνωση έχει στόχο να αναδείξει την ιστορική μάχη των Φιλίππων (42 π.Χ.), γι’ αυτό επιλέχθηκε να γίνει εντός του Οκτωβρίου και συγκεκριμένα κοντά στην ημερομηνία της τελικής μάχης, στις 21 Οκτωβρίου. Η μάχη των Φιλίππων, ως παγκοσμίου φήμης γεγονός, οριοθετεί την μετάβαση από την Δημοκρατία στην Ολιγαρχία και έχει επηρεάσει την ιστορία όλου του δυτικού κόσμου, από τότε μέχρι σήμερα. Φέτος η διοργάνωση τιμά την αλληλεγγύη. Ο αντιπολεμικός χαρακτήρας του εικαστικού της εκδήλωσης επικοινωνεί την αποστροφή στον πόλεμο της Ουκρανίας και με αφορμή την μάχη των Φιλίππων, απεικονίζει εύγλωττα την συνειδητή μας απομάκρυνση από το παρελθόν, επιδιώκοντας την ένωση των 7 Δήμων του Πάρκου Φιλίππων, των ανθρώπων και των κοινωνιών μέσα από τα 210 χλμ τουριστικής ποδηλασίας του Brevet.

Η δράση BREVET ΦΙΛΙΠΠΟΙ-BREVET PHILIPPI έχει καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός και ακολουθεί τα γαλλικά πρότυπα ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού, με υλοποίηση της διοργάνωσης στο πλαίσιο της Brevet Randonneurs Mondiaux και Audax Club Parisien, υπό την επίβλεψη του Brevet Randonneurs Greece. Οι ποδηλάτες υποχρεούνται να διανύσουν την προγραμματισμένη διαδρομή (περνώντας από καθορισμένους σταθμούς) και να τερματίσουν εμπρόθεσμα μέσα σε 13,5 ώρες από την εκκίνηση. Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν στην ποδηλατική διοργάνωση μέσω της ιστοσελίδας http://www.brevetphilippi.com, όπου μπορούν να βρουν και κάθε άλλη χρήσιμη πληροφορία (όρους συμμετοχής, αναλυτική διαδρομή, κ.α.)». Τα παραπάνω αναφέρονται σε δελτίο Τύπου της ομάδας «Οψόμεθα εις Φιλίππους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.