Ανάσα δεν παίρνει ο Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, (α! και χρόνια του πολλά που γιόρταζε χθες), και δεν προλαβαίνει, αφού τρέχει από συναυλία σε συναυλία και από ιερουργία σε ιερουργία.

Βεβαίως αυτό είναι πολύ καλό και για τον ίδιο και για τη Δράμα, αφού τα τελευταία χρόνια αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο ως μουσικοδιδάσκαλος και έχει προσκλήσεις απ’ όλο τον κόσμο.

Για το λόγο αυτό, προφανώς, έχει εγκαταλείψει την διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου, με πρωτοβουλίες που ανέπτυσσε στην προηγούμενη δημοτική θητεία, σε όλους τους κοινωνικούς χώρους της Δράμας.

Δεν διέψευσε μέχρι τώρα την πληροφορία που αρκετές φορές γράψαμε στη στήλη αυτή, ότι δεν θα διεκδικήσει το 2019 στις δημοτικές εκλογές, τον Δήμο Δράμας.

Επειδή, τα πηγαίνει πολύ καλά με τον Δήμαρχο, κρατάει σε ύπνωση και την παράταξή του, για να μην ανοίξει η όρεξη κάποιου άλλου και να αρχίσει να το παίζει υποψήφιος Δήμαρχος με τη δική του παράταξη.

Ζωηρή, δεν είναι και η άλλη παράταξη του Παύλου Ζαχαριάδη, του πρώην Δημάρχου Κυριάκου Χαρακίδη «Πόλη και Ζωή», (εννοούμε κοινωνικά και αυτοδιοικητικά) κι αυτό συμβαίνει επειδή δεν πήραν οριστικές αποφάσεις για το ποιος θα είναι ο υποψήφιος που θα εκπροσωπήσει την παράταξη.

Η πλειοψηφία των ασχολούμενων ή αυτών που παρακολουθούν στενά τα της αυτοδιοίκησης, λένε, ότι ο Χριστ. Μαμσάκος, αυτή τη φορά δεν θα έχει αντίπαλο, εκτός κι αν συμβεί κάτι απρόβλεπτο και ότι θα κάνει στις εκλογές περίπατο.

Θα έχουμε την ευκαιρία το επόμενο διάστημα να παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο σχετικό ρεπορτάζ, για τους πιθανούς υποψήφιους δημάρχους Δράμας, και τις πιθανότητες που έχουν.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει το ρεπορτάζ αυτό, δεδομένου ότι θα αποκαλύψει διάφορα σενάρια που συζητιούνται στις σημερινές παρατάξεις και όχι μόνο σ’ αυτές.

Καλά κάνει ο πρώην Δήμαρχος Δράμας Θωμάς Μαργαρίτης και αρθρογραφεί για διάφορα σημαντικά ζητήματα του νομού Δράμας, όπως τελευταία αρθρογράφησε για την βελτίωση του δρόμου Δράμας-Αμφίπολης.

Λέμε ότι καλά κάνει, γιατί με την αρθρογραφία του αυτή καλύπτει τα θεσμικά κενά της Αντιπεριφέρειας και των κοινοβουλευτικών μας εκπροσώπων.

Μάλλον δεν θα χρειαζόταν να αρθρογραφεί ο Θωμάς Μαργαρίτης, ή οποιοσδήποτε άλλος δραμινός πολίτης, αν οι θεσμικοί μας ενεργούσαν δυναμικά, όπως απαιτείται για να είναι αποτελεσματικοί.

Να που με την αρθρογραφία του Θωμά, βγάλαμε και μια δέσμευση του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, ο οποίος στην (οργισμένη) απάντησή του, δήλωσε ότι θα κάνει εργασίες βελτίωσης στο τμήμα Μαυρολεύκη- Μεσολακκιά…

Ξέρουμε ότι αυτή την αλληλογραφία, ίσως με διαφορετικό τρόπο, θα έπρεπε να την έχει ο δικός μας Αντιπεριφερειάρχης ο Αργύρης Πατακάκης, αλλά …τι περιμένεις;;;

Ο Θωμάς, θα μας πείτε, ενεργεί, με το πρόσχημα της «Δραμινής Φλόγας» για την κατάκτηση μια θέσης στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ., στην Δράμα.

Πάντως, εμάς καθόλου δεν μας πειράζει να αρθρογραφεί για ζητήματα που απασχολούν το νομό Δράμας, ανεξάρτητα από τις επιδιώξεις του και να βγάζει …λαυράκια!

Ρωτάμε, αν θυμάστε τότε, το λαυράκι που έβγαλε με την αρθρογραφία του για τις Φυλακές του Νικηφόρου και το κτίριο που «ξέχασαν» να κτίσουν… Αλήθεια, τι γίνεται με το ζήτημα εκείνο;;;

 

Στοχεύει, όπως είναι γνωστό σε όλους ο Θωμάς Μαργαρίτης, να βάλει υποψηφιότητα για βουλευτής με τη Ν.Δ., και να πάρει την εντολή να εκπροσωπήσει τη Δράμα στην Βουλή.

 

Το σενάριο αυτό, βέβαια, καθόλου δεν αρέσει στον Δημήτρη Κυριαζίδη, ο οποίος θεωρεί τον εαυτό του ως δραμάρχη, από την πλευρά της Ν.Δ. και σε κανέναν δεν θέλει να επιτρέψει να του το χαλάσει αυτό.

Υποθέτουμε, πως όλοι γνωρίζουν, ότι θα πρέπει να έρθουν τα πάνω κάτω, στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, για να μπορέσει η Ν.Δ. στη Δράμα να πάρει δυο έδρες.

 

Φανταζόμαστε, ότι αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος που θα γίνει πολύ σκληρή μάχη για μια θέση στο ψηφοδέλτιο, αφού υπάρχουν κι άλλοι νεότεροι που περιμένουν σειρά…

Χρήσιμο είναι να μην υποτιμούν κάποιοι και τη δυναμική που έχει (και που αναπτύσσει) ο γιατρός, ο Κώστας Μπλούχος, αλλά και οι υπόλοιποι του προηγούμενου ψηφοδελτίου…

Ψάξτε να δείτε, πόσοι πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι ο επόμενος πρώτος της Ν.Δ. στη Δράμα θα είναι ο Κώστας Μπλούχος…

Ωστόσο, οι περισσότεροι νεοδημοκράτες πιστεύουν πως όλα είναι ρευστά και αποφεύγουν από τώρα να δεσμευτούν με κάποιον εν δυνάμει υποψήφιο…

Γιώργος Γ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.