Συνέχεια από τη σελίδα 24

«Ντόμινο» διαψεύσεων από υποψηφίους δημάρχους προκάλεσε η ανακοίνωση του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.), για τη στήριξη που παρέχει σ’ αυτούς ενόψει των δημοτικών εκλογών της 26ης Μαΐου 2019. Στο Νομό Δράμας, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ανακοίνωσε ότι στηρίζει τους ακόλουθους συνδυασμούς: «Πρωτοποριακό Ενωτικό Συνδυασμό», με υποψήφιο δήμαρχο τον Θέμη Ζεκερίδη, στον Δήμο Δοξάτου, «Πόλη και Ζωή», με υποψήφιο δήμαρχο τον Κυριάκο Χαρακίδη, στον Δήμο Δράμας, «Κίνηση Νέων», με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιάννη Κυριακίδη, στον Δήμο Κάτω Νευροκοπίου, «Ανοιχτοί Ορίζοντες», με υποψήφια δήμαρχο την Αλίκη Σωτηριάδου, στον Δήμο Παρανεστίου, «Δημοτική Συνεργασία», με υποψήφιο δήμαρχο τον Άγγελο Λύσσελη, στον Δήμο Προσοτσάνης.

Οι δηλώσεις των υποψηφίων δημάρχων

Οι προαναφερθέντες υποψήφιοι έβγαλαν αμέσως ανακοινώσεις διάψευσης, ενώ επικρίνουν την κομματική οργάνωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και τονίζουν ότι οι συνδυασμοί που ηγούνται είναι ανεξάρτητοι και πολυσυλλεκτικοί. Ο υποψήφιος δήμαρχος Δοξάτου, Θεμιστοκλής Ζεκερίδης, στην επιστολή προς τον γραμματέα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Πάνο Σκουρλέτη, αναφέρει τα εξής:

Αξιότιμε κύριε Σκουρλέτη,

παρά την προσεκτική διατύπωση της ανακοίνωσής σας, η οποία ατυχώς έχει αναπαραχθεί, ήδη, από πλείστα όσα μέσα ευρείας ενημέρωσης, θεωρώ ότι έπρεπε να ερωτηθώ για τη χρήση του ονόματός μου στους καταλόγους των υποψηφίων δημάρχων που ανακοινώσατε ότι υποστηρίζετε, πράγμα που δεν έγινε. Επειδή πάντα διαλαλώ σε όλους τους τόνους, ότι δεν έχω καμία σχέση με κόμματα και έτσι από τη δήλωσή σας φαίνομαι ανακόλουθος, παρακαλώ άμεσα να αποσυρθεί το όνομά μου «Ζεκερίδης Θεμιστοκλής» και ο συνδυασμός μας «Πρωτοποριακός Ενωτικός Συνδυασμός», Σαπό τους καταλόγους σας, γιατί ΠΟΤΕ δεν συζητήσαμε, ΠΟΤΕ δεν ζητήσαμε ΤΙΠΟΤΑ από σας και ΔΕΝ είναι αληθές ότι συμβάλλατε, δήθεν, στη δημιουργία του συνδυασμού μας στον Δήμο Δοξάτου.

Με εκτίμηση,

Θεμιστοκλής Ζεκερίδης, υποψήφιος δήμαρχος Δοξάτου

Ο επικεφαλής του συνδυασμού Πόλη+Ζωή», Κυριάκος Χαρακίδης, απάντησε: «Σε όσους, προσπαθώντας να κρύψουν την ανεπάρκειά τους, επενδύουν στο διχασμό των Δραμινών, απαντούμε με το σύνθημα μας: «Όλοι μαζί χτίζουμε τη Δράμα του αύριο». Η παράταξή μας, «ΠΟΛΗ+ΖΩΗ», ήταν, είναι και θα είναι ανεξάρτητη και πολυσυλλεκτική. Δεν ζητήσαμε τη στήριξη κανενός κόμματος, αλλά σεβόμαστε τη θεσμική τους λειτουργία. Τα κόμματα αποφασίζουν, ενεργούν και κρίνονται στις εθνικές εκλογές και στις ευρωεκλογές.

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες, μη ξεχνάτε ότι στις δημοτικές εκλογές ψηφίζουμε για τον τόπο μας. Ψηφίζουμε για τη Δράμα και για τα παιδιά μας. Κάθε πρόθεση υποστήριξής μας από πρόσωπα και συλλογικότητες, που απορρέει από τη θετική αποτίμηση του έργου μας και την εμπιστοσύνη στην παράταξή μας, στο πρόγραμμά μας και στο πρόσωπό του Κυριάκου Χαρακίδη, είναι τιμή για εμάς. Καλούμε, λοιπόν, όλους τους Δραμινούς και τις Δραμινές, να βαδίσουμε μαζί στο δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου. Πέρα από κόμματα και χρώματα, η Δράμα μάς ενώνει. Μας ενώνει ο Κυριάκος Χαρακίδης. Ο δήμαρχος όλων των Δραμινών».

Ο επικεφαλής της παράταξης «Κίνηση Νέων», Γιάννης Κυριακίδης και υποψήφιος δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου, δήλωσε: «Επειδή πολλά ακούγονται και πολλά γράφονται, η «Κίνηση Νέων» δεν πιστεύει στη στήριξη των κομμάτων στην τοπική αυτοδιοίκηση. Πιστεύει σε μία ανεξάρτητη τοπική αυτοδιοίκηση, που δεν έχει καμία σχέση με την κεντρική πολιτική σκηνή. Αυτό αρχίσαμε να κάνουμε το 2014, αυτό κάνουμε και σήμερα. Αυτό που ενώνει τα μέλη της «Κίνησης Νέων», δεν είναι τα κόμματα, είναι η αγάπη για το Νευροκόπι και θέλω να είμαι ξεκάθαρος γι’ αυτό. Δεν υπάρχει καμία σχέση της τοπικής αυτοδιοίκησης με τους κομματικούς μηχανισμούς».

Η δήμαρχος Παρανεστίου, Αλίκη Σωτηριάδου, ανέφερε τα ακόλουθα: «Αρνούμαι κατηγορηματικά οποιαδήποτε στήριξη από κόμματα και σε αυτές τις δημοτικές εκλογές. Σε όλη την αυτοδιοικητική μου πορεία ζήτησα μόνο την εμπιστοσύνη και τη στήριξη των συνδημοτών μου. Αυτή είναι πάγια θέση και αρχή όλων των συναδέλφων, που από το 2002 έως σήμερα συμπορεύονται στο συνδυασμό «Ανοιχτοί Ορίζοντες Δημιουργίας Ενότητας Συνέπειας». Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι χώρος που μπορούν και πρέπει να κατέρχονται υποψηφιότητες ανεξάρτητες από κομματικούς μηχανισμούς. Τα κριτήρια που πρέπει να επικρατούν είναι, η προσωπικότητα των υποψηφίων, η ενεργή τους ενασχόληση με τα τοπικά ζητήματα, οι δυνατότητές τους να κινητοποιήσουν τις δυνάμεις της κοινωνίας. Έτσι, τολμηρά ανεξάρτητοι, αρχίσαμε το 2002, σε μία εποχή που όλοι επιζητούσαν τη στήριξη των κομμάτων. Έτσι ανεξάρτητοι συνεχίζουμε να πορευόμαστε. Αυτή είναι η απάντησή μας προς κάθε πλευρά, που για δικούς της λόγους προέβηκε, χωρίς καν να γνωρίζει το όνομα του συνδυασμού μας, ή θα τολμήσει να προβεί σε ανακοίνωση στήριξης, που ουδέποτε ζητήθηκε, είτε εκμεταλλεύεται τέτοιες αυθαίρετες ανακοινώσεις προσπαθώντας να αποπροσανατολίσει τον κυρίαρχο λαό».

Τέλος, ο δήμαρχος Προσοτσάνης, Άγγελος Λύσσελης, είπε τα εξής: «Εμείς δεν ζητήσαμε τη στήριξη κανενός κόμματος. Είμαστε μία καθαρά ανεξάρτητη παράταξη, ένα ψηφοδέλτιο πολυσυλλεκτικό, οι υποψήφιοι δημοτικοί μας σύμβουλοι είναι απ’ όλους τους κομματικούς χώρους. Έτσι αρχίσαμε κι έτσι θα πορευτούμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here