Αγαπητέ φίλε οδηγέ… (προς τους άντρες)

Όταν  ήσουν  μικρούλης και έπαιζες με τα επίσης μικρούλικα αυτοκινητάκια σου, ήταν πάρα πολύ ωραία. Δεν πρόσεχες στις στροφές, μπορούσες να χτυπάς τον μπροστινό σου, να προσκρούεις σε μπάρες, ν’ ανεβαίνεις στις καρέκλες της τραπεζαρίας της μαμάς ή ακόμη—ακόμη στα ψέματα, να πατήσεις τη γιαγιά σου που τόσο υπομονετική και να τη σκοτώσεις. Τώρα όμως που μεγάλωσες (λέμε τώρα) και ωρίμασες (!!!) τα πράγματα δυσκόλεψαν. Πρέπει να προσέχεις. Η γιαγιά σου 99% έχει πεθάνει, άρα εσύ δεν μπορείς να πατάς άλλες ηλικιωμένες κυρίες ή άλλους παππούδες. Βέβαια κάποιες φορές όλοι οι προαναφερόμενοι, πετάγονται σαν ελατήρια μπροστά σου, όμως εσύ πάλι ΠΡΕΠΕΙ να προσέχεις. Επίσης χρειάζεται να ξαναδιαβάσεις τον Κ.Ο.Κ. Ας το αναλύσω γιατί βλέπω ότι με κοιτάζεις με το στόμα ανοιχτό. Καλέ… Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας. Α, να σε χαρώ. Αυτόν που δεν είχες διαβάσει, γιατί λάδωσε ο μπαμπάς σου ή κι εσύ ο ίδιος τον εξεταστή για να σε περάσει. Πρέπει επίσης να σου δείξει κάποιος που είναι έμπειρος, τα σχετικά όργανα και εργαλεία του αυτοκινήτου σου. Π.χ. το φρένο, το γκάζι, το συμπλέκτη, τον λεβιέ των ταχυτήτων κ.λπ. Πώς να βλέπεις τα λάδια και τα νερά. Όταν ανάβουν εκείνα τα σκασμένα τα λαμπάκια στο καντράν του αμαξιού σου, να ξέρεις να τα επεξηγείς και να μην τρέχεις στις καφετζούδες.

Να μάθεις έστω και στην ηλικία που βρίσκεσαι!!! να σταματάς στο κοκκινο, στο πορτοκαλί και προπαντός όταν βλέπεις πράσινο να μη μιλάς στο κινητό δέκα ώρες και να ΞΕΚΙΝΑΣ καμιά φορά. Να μην πατάς τους καημένους τους πεζούς όταν αυτοί είναι επάνω σε διαβάσεις. Να μην κορνάρεις συνεχώς και να μην έχεις τέρμα τα ηχεία, ώστε τα τραγούδια που ακούς να φτάνουν στ’ αυτιά και του πιο θεόκουφου παππούλη στην Κίνα. Να μην ανοίγεις το παράθυρό σου για να πετάξεις έξω σκουπίδια και προπαντός να μη φτύνεις, ειδικά όταν είσαι σταματημένος σε φανάρι και σε βλέπει και ο κόσμος. Να ρωτήσεις να μάθεις ποιος έχει προτεραιότητα και ποιος όχι και να σταματήσεις να νομίζεις πως μόνο εσύ οδηγείς τέλεια και κανένας άλλος. Να μην παρκάρεις σε χώρους στάθμευσης αναπήρων (εκτός αν είσαι, που είσαι δηλαδή, στο μυαλό) και να μην κλείνεις ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης. Όταν στρίβεις να χρησιμοποιείς τα φλας, ξέρεις, εκείνα τα μικρά πλαϊνά φωτάκια που κάνουν τσακ—τσακ και όταν είναι για να σταματήσεις για λίγο κάπου, πριν το κάνεις, άναψε τα άλλα φωτάκια που είναι διπλά και κάνουν πάλι τσακ—τσακ… αλλά με διαφορετικό ρυθμό. Αλάρμ λέγονται!!!

Αγαπητέ φίλε οδηγέ…

Μάθε να  σέβεσαι τον τίτλο που έχεις, τρομάρα σου, σαν οδηγός και μάθε να σέβεσαι και τους γύρω σου.

Αν δεν μπορείς να το κάνεις, πούλα το ρημαδοαυτοκίνητό σου σε κάποιον που μπορεί ή αν ζεις σε χωριό, φτιάξτο κοτέτσι, όπως είχε κάνει παλιά ένας θείος μου.

Αγαπητή φιλενάδα οδηγίνα (χα-χα) ή σωφερίνα. Και για σένα ισχύουν όλα τα παραπάνω κι άλλα τόσα που δεν χωράνε να τα γράψω (ισχύουν φυσικά και για τα δύο φύλα) αλλά εσύ έχεις και κάποια επιπλέον.

Τύπου: Όταν οδηγείς μη βάφεις τα μάτια σου και ειδικά με το μολύβι των ματιών. Υπάρχει κίνδυνος να μπει το μολυβάκι στο μάτι σου και τότε να δούμε τι θα έχεις για να βάψεις. Καλέ μαντάμ, μη βάφεις επίσης και τα νύχια σου (των χεριών, γιατί των ποδιών ευτυχώς που δεν τα φτάνεις!!!) Μην σκαλίζεις την τσάντα σου εν ώρα οδήγησης και μην προσπαθείς να φτάσεις κάτι από το πίσω κάθισμα. Μη μαλώνεις με τον γκόμενο σου (που είναι παντρεμένος) από το κινητό και τσιροκοπάς και λες ονόματα και λεπτομέρειες γενικώς, γιατί μία στις τόσες να περνάει η γυναίκα του από δίπλα από το σταματημένο στα φανάρια αμάξι σου, θα σε δούμε στις ειδήσεις.

Αγαπητοί φίλοι οδηγοί…

Όταν είναι να οδηγήσετε μην πίνετε και όταν οδηγείτε μην τρέχετε, γιατί πίσω από εσάς υπάρχουν μάνες, γυναίκες και παιδιά και είναι κρίμα να πετάτε έτσι τη ζωή σας στα σκουπίδια…

Θεοπίστη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.