Η κοινωφελής επιχείρηση Δήμου Καβάλας, «Δημωφέλεια», με δελτίο Τύπου, ανακοίνωσε την έγκριση του αιτήματος παραχώρησης της αιγίδας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς και την επιχορήγηση των δράσεων του Cosmopolis Festival, CosmoHome και CosmoLights, ύψους 18.500 ευρώ, στο πλαίσιο υποβολής πρότασης των φεστιβάλ και των σύνθετων πολυθεματικών δράσεων. Οι δράσεις του Cosmopolis Festival, είναι μεταξύ των 119 εγκεκριμένων προτάσεων για το 2021, ενώ η συνάφεια με την στόχευση της πρότασης, αφορά, μεταξύ άλλων, στην:

-Στήριξη, ανάδειξη και προβολή της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και στήριξη του έργου νέων καλλιτεχνών.

-Ανάπτυξη και εκπαίδευση του κοινού σε προϊόντα πολιτισμού και σύγχρονης αισθητικής.

-Εξοικείωση και συμμετοχή των παιδιών και των νέων στον πολιτισμό.

-Προαγωγή της συμπεριληπτικότητας, της προσβασιμότητας και της συμμετοχικότητας στον πολιτισμό, με έμφαση σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

-Ενθάρρυνση των δημιουργικών συνεργειών μεταξύ καλλιτεχνών και καινοτόμων συνεργατικών, καθώς και διατομεακών σχημάτων.

-Ενίσχυση μοντέλων πολιτιστικής διαχείρισης, σχεδιασμού, παραγωγής και προβολής/διάχυσης βιώσιμων πολιτιστικών δράσεων.

-Ανάπτυξη δράσεων στην περιφέρεια, με σκοπό την στήριξη και αξιοποίηση τοπικών πολιτιστικών θεσμών, την συμβολή στην οικονομική αναζωογόνηση και στην δημιουργία θέσεων εργασίας.

-Υποστήριξη πρωτοβουλιών που προάγουν την συνεργασία με άλλες μορφές οικονομικής δραστηριότητας, όπως ο τουρισμός, η παραγωγή, κ.ά.

Τον προηγούμενο μήνα, εγκρίθηκε το πρώτο αίτημα της «Δημωφέλεια», αναφορικά με την παραχώρηση της αιγίδας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για δράσεις μουσείων, πινακοθηκών και συλλογών σύγχρονου πολιτισμού, καθώς και επιχορήγηση ύψους 35.000 ευρώ, για την πρόταση με τίτλο: «Ένα Πολιτιστικό Κέντρο «Επίκεντρο» πολιτισμού».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.