Φωτογραφίες Ελλήνων και Ρώσων φωτογράφων με θέμα την Ορθοδοξία

0
23

Εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο 20 Μαΐου 2017 στο αρχαιολογικό μουσείο Καβάλας, η έκθεση με φωτογραφίες Ελλήνων και Ρώσων φωτογράφων με θέμα την Ορθοδοξία. «Το θέμα, από μόνο του, είναι σημαντικό, διότι η Ορθοδοξία προσφέρει μία πλούσια θεματολογία. Πιστεύουμε ότι η έκθεση θα έχει απήχηση στον κόσμο», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο γραφείο του. Η έκθεση αποτελεί κοινή καλλιτεχνική δράση της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας (Ε.Φ.Ε.) με τον αντίστοιχο φορέα της Ρωσίας. «Είναι μία διακρατική συνεργασία. Οι διακρατικές συνεργασίες συνηθίζονται στο χώρο της φωτογραφίας. Τολμώ να πω, ότι στην έκθεση αυτή συμμετέχουν οι «εθνικές ομάδες» της Ελλάδας και της Ρωσίας.

Τα έργα είναι, πραγματικά, ασύλληπτης καλλιτεχνικής αξίας», σημείωσε ο Γιώργος Μυτιληνός, εκπρόσωπος της Φωτογραφικής Εταιρείας Καβάλας και εκ των ιδρυτικών μελών της Ε.Φ.Ε., ο οποίος ευχαρίστησε τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, γιατί η συνεργασία Ελλήνων και Ρώσων φωτογράφων οφείλεται στην ιδέα του Θ. Μαρκόπουλου, να πραγματοποιηθεί μία σημαντική διοργάνωση στο χώρο της φωτογραφίας στην πόλη της Καβάλας.

Η έκθεση θα παραμείνει στην Καβάλα έως το τέλος Μαΐου 2017, ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθεί στη Θάσο και ενδεχομένως σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.