Αναφορά κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας του Κινήματος Αλλαγής προς τον Υπουργό Υγείας κ. Αθανάσιο Πλεύρη, με θέμα: “Μετατροπή του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας σε άγονο” ζητώντας να πάρει πρωτοβουλίες και να προβεί στις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις για την μετατροπή του Γ.Ν. Δράμας σε άγονο.

Σχετικός σύνδεσμος: https://www.xarakefalidou.gr/archives/10188

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς: Τον Υπουργό Υγείας κ. Αθανάσιο Πλεύρη

Θέμα: Μετατροπή του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας σε άγονο

Με ανακοίνωση του ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας, αφού επισημαίνει τα σοβαρότατα διαχρονικά προβλήματα υποστελέχωσης του Γ.Ν. Δράμας, τα οποία τα τελευταία χρόνια έχουν οδηγήσει στην αποδυνάμωση του νοσοκομείου με αποτέλεσμα την αδυναμία παροχής σύγχρονων υπηρεσιών υγείας στους Δραμινούς πολίτες, ζητά ραντεβού με τον Υπουργό Υγείας ή την Υφυπουργό με βασικό αίτημα, μεταξύ άλλων, και την μετατροπή του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας σε άγονο, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 131/1987 – ΦΕΚ 73/Α/25-5-1987, βάσει του οποίου η Δράμα, στην οποία εδρεύει το νοσοκομείο, να χαρακτηρισθεί άγονη, προβληματική – (κατηγορία Β΄), λόγω γεωγραφικών, συγκοινωνιακών και οικιστικών συνθηκών, ώστε να θεσπιστούν και οικονομικά κίνητρα ιατρών, για να στελεχώσουν το νοσοκομείο.

Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς και στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης και έλαβε καθολική υποστήριξη, τόσο από τον Δήμαρχο όσο και από όλες τις Παρατάξεις.

Επειδή η Δράμα έχει θρηνήσει ήδη πάνω από 400 θανάτους και έχει έντονο αντιεμβολιαστικό κίνημα, είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει επίσκεψή σας στην περιοχή και στο Γ.Ν. Δράμας.

Η πανδημία του Covid-19 δημιουργεί πρωτόγνωρες και κατεπείγουσες καταστάσεις, που για να αντιμετωπισθούν τελέσφορα είναι αναγκαία η συμπαράταξη και η συμπόρευση όλων των δυνάμεων, τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα, των πολιτικών, των αυτοδιοικητικών, του συνόλου των φορέων του νομού, ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει το Γ.Ν. Δράμας, με επιτυχία, στην συνεχώς επιδεινούμενη υγειονομική κρίση.

Σας επισυνάπτω την ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας καθώς και δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο της συνεδρίασης του ΔΣ της Δράμας και σας ζητώ να πάρετε πρωτοβουλίες και να προβείτε στις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις για την μετατροπή του Γ.Ν. Δράμας σε άγονο.

Η Αναφέρουσα Βουλευτής

Χαρά Κεφαλίδου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.