Αναφορά κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής, προς την Υπουργό Παιδείας, κ. Ν. Κεραμέως, βάσει σχετικών δημοσιευμάτων στον Τύπο και αναφορών από σχολικές μονάδες όλης της χώρας, επισημαίνοντας ότι, αν και φτάσαμε στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, τα κενά σε εκπαιδευτικούς στα σχολεία της χώρας είναι πάνω από 5.000.

Σχετικός σύνδεσμος: https://www.xarakefalidou.gr/archives/10349

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς: Την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως

Θέμα: Χιλιάδες τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία της χώρας

Δημοσιεύματα στον Τύπο και αναφορές από σχολικές μονάδες όλης της χώρας, επισημαίνουν ότι, αν και φτάσαμε στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, τα κενά σε εκπαιδευτικούς στα σχολεία είναι πάνω από 5.000.

Στον δε νομό Δράμας τα κενά στην Α’ Βάθμια και Β’ Βάθμια  Εκπαίδευση είναι πάνω από 60 σε εκπαιδευτικούς και αναπληρωτές πλήρους και μειωμένου ωραρίου. Δεν έχουν στελεχωθεί καθόλου τα τμήματα ένταξης, διότι υπάρχουν κενές 11 θέσεις Δασκάλων και 2 Νηπιαγωγών. Επίσης υπάρχουν κενές 2 θέσεις νηπιαγωγών για παράλληλη στήριξη καθώς και 2 θέσεις αγγλικών μειωμένου ωραρίου.

Η κατάσταση αυτή, με τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών και ειδικότερα για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και τους μαθητές με σοβαρές ειδικές ανάγκες και μαθησιακές δυσκολίες, σε όλη την επικράτεια, έχει προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα στην εύρυθμη και ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων και στον νομό Δράμας με αποτέλεσμα την ατελή και υποβαθμισμένη λειτουργία τους.

Μετά τα ανωτέρω, σας επισυνάπτω σχετικά δημοσιεύματα καθώς και ζητώ να προβείτε στις άμεσες και απαραίτητες ενέργειες πλήρωσης των κενών για την ομαλή, εύρυθμη, ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Η αναφέρουσα Βουλευτής

Χαρά Κεφαλίδου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.