Ερώτηση κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής, μαζί με τον βουλευτή Ανδρέα Πουλά, Τομεάρχη Υγείας του Κινήματος Αλλαγής, προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Ν. Κεραμέως και τον Υπουργό Υγείας, κ. Α. Πλεύρη, σχετικά με τo θέμα της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων covid στα παιδιά, γεγονός που καθιστά επιτακτική τη λήψη πρόσθετων μέτρων από την πολιτεία.

Σχετικός Σύνδεσμος:https://www.xarakefalidou.gr/archives/10203

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως

Τον Υπουργό Υγείας κ. Αθανάσιο Πλεύρη

Θέμα: Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων covid στα παιδιά καθιστά επιτακτική τη λήψη  πρόσθετων μέτρων από την πολιτεία

Τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, με δημόσιες δηλώσεις και τοποθετήσεις Ειδικών Ιατρών, αλλά και από πολλά δημοσιεύματα στον τύπο, παρατηρείται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιά. Οι γιατροί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας ότι γύρω στο 25% των κρουσμάτων, καθημερινά, είναι παιδιά. Μεγάλη αύξηση έχουν σημειώσει τα κρούσματα κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, που είναι η περιοχή με τη λιγότερη εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα. 

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθειά από τους αρμοδίους για να ανιχνεύονται συνεχώς τα παιδιά που νοσούν και να απομονώνονται. Για τον σκοπό αυτό τονίζουν ότι είναι αναγκαία η πολύ καλή επιτήρηση και τα πολλά τεστ.

Η αύξηση αυτή της νόσησης των παιδιών είναι εμφανές ότι καθιστά αναγκαία την έγκαιρη προετοιμασία του ΕΣΥ για το επόμενο κύμα της πανδημίας και για νέες διαθέσιμες κλίνες, εκτός των άλλων, ειδικά στα παιδιατρικά τμήματα.

Το μέτρο του υπουργείου Παιδείας, να κλείνουν οι τάξεις στα σχολεία όταν νοσεί το 50% +1 των μαθητών, στην πράξη αρχίζει και αποδεικνύεται ατελέσφορο και προβληματικό. Διότι όταν στην τάξη νοσούν μαθητές, οι γονείς, από εύλογο φόβο, δεν στέλνουν τα παιδιά τους την άλλη μέρα στο σχολείο.

Μετά τα ανωτέρω ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί:

Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για την ασφάλεια των παιδιών στα σχολεία και αν σκέφτεστε να αποσύρετε το μέτρο των 50+1 κρουσμάτων για το κλείσιμο μιας τάξης, διότι στην πράξη αποδείχτηκε ανεδαφικό; 

Σε ποιες ενέργειες θα προβεί το αρμόδιο Υπουργείο, λαμβάνοντας υπόψιν ότι οι μικροί μαθητές, μέχρι 11 ετών, είναι όλοι τους ανεμβολίαστοι και την αύξηση των κρουσμάτων, για να αυξηθούν οι διαθέσιμες κλίνες στα παιδιατρικά τμήματα και να ανταπεξέλθουν στο αυξανόμενο βάρος των κρουσμάτων του Covid-19 ;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Χαρά Κεφαλίδου

Ανδρέας Πουλάς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.