Εντός του Απριλίου 2021, θα γίνει η δημοπράτηση του έργου επιδιόρθωσης των δύο αναβατήρων στο χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρού. Οι αναβατήρες βρίσκονται σε ακινησία εδώ και αρκετά έτη, περισσότερα από δέκα, ενώ έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια να χρηματοδοτηθεί η επιδιόρθωση τους από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, που ενέκρινε σχετικό κονδύλι 800.000 ευρώ. Τις μελέτες ανέλαβε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Γ. Παπαδόπουλος: «Δεν γίνεται κανένα έργο, χωρίς τις απαιτούμενες άδειες και μελέτες»

Την είδηση της δημοπράτησης για την παρέμβαση ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Παπαδόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι: «Έγινε πολλή δουλειά έως σήμερα και έχουμε, πλέον, στα χέρια μας την περιβαλλοντική άδεια, οπότε προχωράμε», ενώ πρόσθεσε: «Δεν γίνεται κανένα έργο, χωρίς τις απαιτούμενες άδειες. Για να προκηρυχθεί το έργο, έπρεπε να υπάρξουν πρώτα οι τεχνικές μελέτες. Η Υπηρεσία μας δεσμεύτηκε ότι, μέσα στον μήνα το έργο θα έχει δημοπρατηθεί». Πρόκειται για την επιδιόρθωση του γνωστού αναβατήρα με την ονομασία «παππούς», που τοποθετήθηκε από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο (Ε.Ο.Σ.) Δράμας το έτος 1978 και την διθέσια καρέκλα, που λειτούργησε στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Η επιδιόρθωσή τους κρίνεται αναγκαία. Στην καθυστέρηση δημοπράτησης του έργου συνέβαλε και η πανδημία του κορονοϊού covid-19, όπως λέχθηκε από εμπλεκόμενους.

Στο χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρού, επίσης, λειτουργούν ένας τετραθέσιος αποσυμπλεκόμενος, τρεις συρόμενοι αναβατήρες και τρία baby lift. Οι δύο από αυτούς βρίσκονται στην βάση του κέντρου και χρησιμοποιούνται για την εκμάθηση, τα παιδιά και τους αρχάριους. Συνολικά λειτουργούν έξι αναβατήρες, που συντηρούνται κανονικά. Ο «παππούς» προσφέρει πρόσβαση σε μία πολύ καλή πίστα 1.100 μέτρων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.