Επί χιλιετίες ο Ελληνικός χώρος περιελάμβανε προς ανατολάς τη Μικρά Ασία με αξιόλογες πόλεις παράλιες στο Αιγαίο, τον Εύξεινο, αλλά και στο εσωτερικό της.

Στα Δυτικά ήκμαζε η Μεγάλη Ελλάς, με την Κάτω Ιταλία (Καλαυρία-Απουλία-Λευκανία κ.α.) τη Σικελία, την Κορσική (Κύρνος), τη Μάλια (Μελίτη), τη Σαρδηνία (Σάρδω). Στα βόρεια τα σύνορά μας ήταν στον ποταμό Ίστρο (Δούναβις) προς νότο, μέγα μέρος της Βορείου Αφρικής ήταν Ελληνικό, κυρίως με το Πτολεμαϊκό βασίλειο, ενώ επί αιώνες είχαμε τα βασίλεια της Μέσης Ανατολής με τις δυναστείες των Σελεύκων και Αντιόχων που κυριάρχησαν και στα λεγόμενα Ελληνοϊνδικά κράτη. Κατά τη βυζαντινή μας περίοδο, που έφτασε να γίνει κοσμοκρατορία, όπως και επί Μεγάλου Αλεξάνδρου. Υπήρξαμε λαός κυρίων, αυτοκρατορικός, κοσμοκρατορικός. Αποδεδειγμένα υπήρξαμε πρωτοδημιουργοί πολιτισμού και τεχνοκρατίας.

Δώσαμε περιεχόμενο στον πνευματικό βίο με την: φιλοσοφία, κοινωνιολογία, πολιτική, νομική, πολιτειολογία, ηθική κ.α., με τις καλές τέχνες: μουσική, λογοτεχνία, ζωγραφική, γλυπτική κ.α., με επιστήμες: μαθηματικά, ιατρική, αστρονομία, φυσική κ.λπ.

Από κανέναν άλλο λαό δε διεσώθη μια κωμωδία, ούτε φιλοσοφική σχολή, ούτε θέατρο. Δεν γνώριζαν αθλητισμό. Υπήρξαμε οι δάσκαλοι όλων των λαών.

Δείτε τα μουσεία των Άγγλων, Γάλλων, Γερμανών, Σκανδιναβών, έχουν έργα Ελλήνων που έκλεψαν, τίποτα δικά τους. Με την πάροδο χιλιετιών ο Ελληνισμός χάνει εδάφη και ο πληθυσμός μειούται από τις σφαγές βαρβάρων. Οι ορδές των Μογγόλων, Αβάρων, Σαρακηνών, Πατσινάκων, Ούννων, Βαράγγων, Γότθων, Περσών κ.α. κατάφεραν να λυγίσουν την κρατική οντότητα των Ελλήνων. Η πρώτη διαπίστωση ότι οι Έλληνες έσωσαν την Ευρώπη από βαρβάρους, υπάρχει στη συζήτηση σε ναυαρχίδα μεταξύ των Ευρυβιάδη και Θεμιστοκλέους όπου οι δύο αρχιναύαρχοι μετά τη νίκη τους στη Σαλαμίνα, έκαναν την πρώτη αναφορά ότι έσωσαν την Ευρώπη από τους Ασιάτες. Κι όταν λέμε Ευρώπη τότε, δεν υπήρχαν καν οι σημερινοί λαοί, μόνο άγριοι ή ημιάγριοι. Γύρω στο 550 μ.Χ., μια πρωτόγονη ασιατική φυλή μογγόλων, γνωστοί ως Τούρκοι ή Τουρκόχοιροι, σε μορφή ληστοσυμμοριών επέδραμαν στις Ελληνικές περιοχές. Ήταν ως λαός απελπιστικά αμόρφωτοι, κατώτερα όντα, χωρίς αλφάβητο. Πρωτοπήραν το Συριακό αλφάβητο που τους το έδωσαν οι Νεστοριανοί ιεραπόστολοι. Μετά πήραν: το Περσικό, το Αραβικό και τώρα το Λατινικό. Η γλώσσα τους ουσιαστικά να είναι η Τουρκική, μιλούν ένα μίγμα: Ελληνικών, Αραβικών, Περσικών, Αρμενικών κ.α. λέξεων. Μετά τους Ευρωπαίους βανδάλους του 1204-1261 που λεηλάτησαν την Κωνσταντινούπολη, τελικώς κατάφεραν οι Τουρκόχοιροι να αλώσουν την Κωνσταντινούπολη.

Φυσικά οι σημερινοί Τούρκοι, έχουν επηρεασθεί από επιμειξίες με Βυζαντινούς (π.χ. Ερντογάν, Τασού Τσιλέρ, Νταβούτογλου κ.α.), λίγοι διατηρούν με μογγολικά χαρακτηριστικά, π.χ. ο Ετσεβίτ. Όλοι τους όμως είναι Τούρκοι συνειδησιακά.

Μετά την Άλωση, κατορθώθηκε το 1821. ακολούθησε η Μεγάλη Ιδέα του 1912-13 και 1919-22. Λόγω διχασμού χάσαμε3 μια μάχη στο Συγγάριο κι άλλη μια στην Κύπρο. Χάσαμε μάχη, όχι πόλεμο. Ακόμα ζουν Έλληνες στα σημερινά όμορα κράτη της Αλβανίας, Σκοπίων, Βουλγαρίας και Τουρκίας, που ιδρύθησαν σε Ελληνικά εδάφη. Αυτό το γνωρίζουν οι γείτονές μας. Χρέος μας να μη το λησμονούμε εμείς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.