Χρ. Μαμσάκος: «Η «Δόξα» είναι «σημείο αναφοράς» για τη Δράμα»

0
10

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Δράμας, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 21 Μαΐου 2018 η παρουσίαση του λευκώματος του Θεόδωρου Μπουδακίδη με τίτλο: «Δόξα Δράμα 1980-1995, τα δεκαπέντε χρόνια της Δόξας στην Α΄ επαγγελματική κατηγορία». «Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση, να παρουσιάσουμε ένα λεύκωμα, που αναφέρεται στην ένδοξη Δόξα Δράμας, την ομάδα που ανέδειξε τη Δράμα και το ποδόσφαιρο. Το εν λόγω λεύκωμα, είναι δημιούργημα του Θεόδωρου Μπουδακίδη, ενός σπουδαίου δραμινού φίλαθλου και δημοσιογράφου που έχει γράψει με την πένα του και τον λόγο του χιλιόμετρα στην αθλητική δημοσιογραφία», είπε ο δήμαρχος Δράμας, Χριστόδουλος Μαμσάκος, στον χαιρετισμό του και πρόσθεσε: «Είναι γεγονός ότι, ο Γυμναστικός Σύλλογος Δόξα Δράμας υπήρξε και συνεχίζει να είναι, ένα σημείο αναφοράς για την περιοχή μας. Πρόκειται για μία ομάδα θρύλο για το ποδόσφαιρο, μία ομάδα που ανέδειξε τη Δράμα και που είναι σύμβολο για την πόλη και τον αθλητισμό. Σε αυτή τη μεγάλη χρονική διαδρομή, ενός αιώνα, η Δόξα Δράμας έχει πετύχει πολλά. Κάθε στιγμή της, όμως, έχει ξεχωριστή σημασία. Ένα σπουδαίο κεφάλαιο αποτελούν τα δεκαπέντε χρόνια στην Α΄ επαγγελματική κατηγορία την περίοδο 1979-80 έως και την περίοδο 1994-95. Αυτή την περίοδο αναλύει, με εξαιρετικό και μοναδικό τρόπο, στο πόνημά του ο Θόδωρος Μπουδακίδης, ένας αληθινός «μαυραετός», που το πάθος και ο έρωτας για την μεγάλη αυτή ομάδα δεν έσβησε ποτέ. Εμείς, ως δημοτική αρχή και θα μου επιτρέψετε προσωπικά εγώ ως παλιός ποδοσφαιριστής, συναισθανόμενοι το βάρος της ευθύνης, συνεχίζουμε την προσπάθεια όχι μόνο να παρουσιάσουμε την ιστορία της Δόξας, αλλά να υποστηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο τη συνέχεια και την πορεία της πάντα προς τα πάνω. Για ακόμα μία φορά αξίζουν συγχαρητήρια στον συγγραφέα και εύχομαι να συνεχίσει την προσφορά του στην αγαπημένη μας ομάδα. Γιατί όλοι εμείς οι Δραμινοί ήμασταν και είμαστε μαζί σου Δόξα!».

Νίκησε 7-0 τη Σπάρτη και ο Γ. Κουσκουνάς σκόραρε πέντε φορές!

Όσον αφορά τα αγωνιστικά νέα της «Δόξας», την ερχόμενη Κυριακή 27 Μαΐου 2018 θα αγωνιστεί στις Σέρρες, με αντίπαλο την ομάδα του Πανσερραϊκού, με μοναδικό στόχο τη νίκη, ώστε να κλείσει ευχάριστα την περίοδο 2017-2018 και σε περίπτωση απώλειας βαθμών του Α.Ο. Χανίων/Κισσαμικού, να καταλάβει την 4η θέση στην τελική βαθμολογία. Η νίκη είναι εφικτός στόχος, αφού ο Πανσερραϊκός αντιμετωπίζει διοικητικά και οικονομικά προβλήματα, ωστόσο οι ποδοσφαιριστές του μάχονται σε κάθε παιχνίδι.

Την προηγούμενη αγωνιστική ημέρα (33η) η Δόξα Δράμας επικράτησε με σκορ 7-0 της ομάδας της Σπάρτης, με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Κουσκουνά, ο οποίος σκόραρε πέντε τέρματα! Τα άλλα δύο τέρματα σημείωσαν οι: Αρναρέλλης και Βαλλιάνος, ενώ η «Δόξα» αγωνίστηκε με τους: Μένκα, Σπυρόπουλο, Ριζογιάννη, Στεφάνοβιτς, Κουσκουνά, Γουνδουλάκη (55ο λεπτό Παπαζούδης), Βαλλιάνο, Γκότοβο, Βιτλή, Μπαϊκαρά (67ο λεπτό Λίτσκας), Κάσες (11ο λεπτό Αρναρέλλης).

Στα υπόλοιπα παιχνίδια σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα: Α.Ο. Χανίων/Κισσαμικός-Απόλλων Λάρισας 7-0, Καλλιθέα-Τρίκαλα 0-1, Α.Ε. Καραϊσκάκης-Απόλλων Πόντου 2-1, Εργοτέλης-Αιγινιακός 5-1, Αχαρναϊκός-Παναιγιάλειος 0-3 (χωρίς αγώνα), Παναχαϊκή-Αναγέννηση Καρδίτσας 4-1, Βέροια -Ο.Φ.Η. 0-3 (χωρίς αγώνα), Άρης Θεσσαλονίκης-Πανσερραϊκός 2-0.

Η βαθμολογία στο πρωτάθλημα της Β΄ εθνικής κατηγορίας (Football League) διαμορφώθηκε ως εξής: Ο.Φ.Η. 83, Άρης Θεσσαλονίκης 82, Παναχαϊκή 70, Α.Ο. Χανίων/Κισσαμικός 61, Δόξα Δράμας 60, Τρίκαλα 58, Απόλλων Πόντου 50, Α.Ε. Καραϊσκάκης 48, Εργοτέλης 43, Απόλλων Λάρισας 43, Αναγέννηση Καρδίτσας 37, Σπάρτη 37, Αιγινιακός 37, Πανσερραϊκός 30, Παναιγιάλειος 25, Καλλιθέα 24.

Την τελευταία αγωνιστική ημέρα θα διεξαχθούν τα παιχνίδια: Πανσερραϊκός-Δόξα Δράμας, Καλλιθέα-Α.Ο. Χανίων/Κισσαμικός, Απόλλων Λάρισας-Α.Ε. Καραϊσκάκης, Τρίκαλα-Εργοτέλης, Αιγινιακός-Παναχαϊκή, Αναγέννηση Καρδίτσας-Άρης Θεσσαλονίκης, Ο.Φ.Η.-Σπάρτη. Τα παιχνίδια: Παναιγιάλειος-Βέροια και Απόλλων Πόντου-Αχαρναϊκός κατακυρώνονται με σκορ 3-0 υπέρ των ομάδων του Παναιγιάλειου και του Απόλλωνα Πόντου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.