Χρ. Τοψίδης (υποψήφιος περιφερειάρχης Α.Μ.-Θ.): «Η «Περιφερειακή Σύνθεση» θα είναι η επόμενη διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης»

0
25

Την βασιλόπιτα του συνδυασμού «Περιφερειακή Σύνθεση», έκοψε στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, του Δήμου Καβάλας, ο επικεφαλής Χριστόδουλος Τοψίδης. Παρουσία περιφερειακών συμβούλων, υποψηφίων, εκπροσώπων θεσμικών και άλλων φορέων, φίλων και υποστηρικτών του συνδυασμού, ο Χρ. Τοψίδης απηύθυνε χαιρετισμό ευχαριστώντας τους παριστάμενους και στέλνοντας το μήνυμα της νίκης, ενόψει του προεκλογικού αγώνα που άρχισε. «Η «Περιφερειακή Σύνθεση» είχε, έχει και θα έχει στο επίκεντρο της τον άνθρωπο, τον πολίτη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, την πρόοδο και την ευημερία του», είπε και καυτηρίασε την απραξία της διοίκησης σε πλειάδα ζητημάτων που αφορούν την Περιφέρεια. «Η διοίκηση δεν διεκδίκησε τίποτε για την Περιφέρεια και για τους πολίτες. Η λέξη «διεκδίκηση», δεν αναφέρεται καν στον απολογισμό της. Η φοβικότητα του περιφερειάρχη, αποτελεί το μεγαλύτερο φρένο στην αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας. Η διοίκηση δεν δρομολόγησε κανένα σοβαρό έργο στην Περιφέρεια, το οποίο να έχει σαφή αναπτυξιακά χαρακτηριστικά», τόνισε και πρόσθεσε ότι: «Είναι απαράδεκτο, η διοίκηση να μην μπορεί να αντιληφθεί την αναγκαιότητα κι έτσι να μην πιέζει, ώστε να δρομολογηθεί η δημιουργία «φορέα διαχείρισης» όχι απλά ενός σημαντικού αρχαιολογικού χώρου, αλλά για τους αρχαίους Φιλίππους, την μοναδική περιοχή που είναι ενταγμένη στην λίστα μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco και διέπεται από ειδικές προδιαγραφές, αλλά και δυνατότητες για την γύρω περιοχή. Είναι απαράδεκτο να δηλώνει ο περιφερειάρχης, ότι δεν έχει κανένα χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του Ε61, του δρόμου που θα συνδέει γρήγορα την Καβάλα με την Δράμα, την Ελλάδα με την Βουλγαρία, που θα συνδέει την Εγνατία οδό με την ενδοχώρα και θα φέρνει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στην περιοχή μας. Είναι απαράδεκτο να μην έχει προβλεφθεί στον Ε61 είσοδος και έξοδος προς τους αρχαίους Φιλίππους. Είναι απαράδεκτο στον απολογισμό του περιφερειάρχη, να μην υπάρχει ούτε μία αναφορά για την σύνδεση της Δράμας με την Εγνατία οδό. Λες και την έχουνε ξεχάσει. Είναι απαράδεκτο να διαχειρίζονται το χιονοδρομικό κέντρο στο Φαλακρό, σαν να κάνουν αγγαρεία. Όπως και για τα τενάγη, δεν υπάρχει καμία ουσιαστική μέριμνα κι έτσι, οι αγρότες μένουν έρμαια των καιρικών συνθηκών, της πλημμύρας, ή της ξηρασίας».

Κατέληξε, ευχαριστώντας για την στήριξη του κόσμου και καταθέτοντας την δέσμευση, ότι με την «Περιφερειακή Σύνθεση» στο τιμόνι, η διοίκηση της Περιφέρειας δεν θα είναι μία ομάδα μισθοφόρων και ταξιδιωτών με λεφτά της Περιφέρειας, αλλά αυτό που αξίζουν όλοι οι πολίτες και κυρίως, θα δίνει την πολυπόθητη ελπίδα στους νέους ανθρώπους.

Στην εκδήλωση παρέστησαν αιρετοί της αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, εκπρόσωποι Επιμελητηρίων, πολιτευτές και πλήθος υποστηρικτών του συνδυασμού. Ο τυχερός της βασιλόπιτας, ήταν ο περιφερειακός σύμβουλος Ροδόπης, Μανώλης Ταπατζάς, που πήρε το κομμάτι για την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.