Οι απολυμένοι της εταιρείας ELFE (πρώην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων) πραγματοποίησαν εθελοντική αιμοδοσία στο νοσοκομείο Καβάλας, με σκοπό την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του σωματείου τους. Επ’ ευκαιρία, απέστειλαν δελτίο Τύπου, στο οποίο εκφράζουν τη διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό τους, από την αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2016 στο ιατρείο του εργοστασίου.

Το δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής:

«Αυτό που μας θλίβει ιδιαίτερα, είναι το γεγονός της εθελοντικής αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκε στις 09/08/2016 στο εργοστάσιο.

Δυστυχώς, για τη Διεύθυνση του εργοστασίου και του ιατρείου του, το πεδίο της αντιπαράθεσης άγγιξε και την εθελοντική αιμοδοσία. Έτσι απλά! Το σωματείο μας δεν κλήθηκε, ούτε και ενημερώθηκε με κάποιο τρόπο, ώστε να συμμετέχει στην καθιερωμένη εθελοντική αιμοδοσία για την τράπεζα αίματος που αυτό, με δική του πρωτοβουλία, δημιούργησε χρόνια πριν!!! Πολλοί από εμάς, είμαστε χρόνια εθελοντές αιμοδότες. Όμως, αυτή τη φορά, αποκλειστήκαμε για συγκεκριμένους λόγους.
Η εθελοντική αιμοδοσία, δεν είναι ο διαφημιστικός τρόπος, για να προβάλλει η εταιρία το «κοινωνικό της πρόσωπο» και το ιατρείο του εργοστασίου να την οργανώνει για να πετυχαίνει τους στόχους του.

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι κοινωνική ανάγκη και ευθύνη και υπό αυτό το πλαίσιο πάντα λειτουργούσαμε. Αυτή τη φορά, η αιμοδοσία οργανώθηκε στο εργοστάσιο από την πλευρά της εργοδοσίας και του ιατρείου με τέτοιο τρόπο, ώστε να μη δοθεί η δυνατότητα να συμμετέχουμε κι εμείς.
Το πρόβλημά τους, προφανώς, δεν είναι η αιμοδοσία.

Το πρόβλημά τους είναι να μην υπάρξει μετάγγιση ιδεών, σκέψεων και μορφών οργάνωσης των εργαζομένων. Για την εργοδοσία αυτού του εργοστασίου, το πιο απεχθές πρόσωπο είναι οι ίδιοι της οι εργαζόμενοι.

Οι απολυμένοι της Β.Φ.Λ., μετά τον αποκλεισμό τους και πάντα με αίσθημα ευθύνης προς τον συνάνθρωπό τους, οργάνωσαν αιμοδοσία για την τράπεζα αίματος, την τράπεζα αίματος που το σωματείο δημιούργησε κι όχι η ανάλγητη εργοδοσία του εργοστασίου. Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο Καβάλας την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017 και συνεχίστηκε την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.