Μια κούνια θα δέσω στον ουρανό και όταν φυσάει βολτίτσες θα κάνω. Και σαν ξημερώσει πουλιά θα σκορπώ, αγάπες, λουλούδια, φιλιά δροσερά.

Και σαν το φεγγάρι ξυπνάει τα βράδια, θ’ απλώνω το χέρι και σιμά θα το βάζω.

Στην κούνια, βολτίτσες μαζί μου κι εκείνο να κάνει. Τα’ αστέρια να φέγγουν ευθύς θα φωνάζω. Το φως τους να ρίχνουν στις καρδιές των ανθρώπων.

Καρφίτσες στο πέτο και μέλι στο βλέμμα.

Στην κούνια θα πλέξω σκοινιά από λέξεις ανθρώπων, που έρωτα νιώθουν για ότι και αν κάνουν.

Γιατί χωρίς πάθος η ζωή μας πεθαίνει και στο φως και στις νύχτες, το κενό απομένει…

Όταν φυσάει μαντήλι θα δένω, στο λαιμό, στα μαλλιά μου, ριπές τα μαστίζουν. Τα μάτια θα κλείνω, γιατί χώμα θα μπαίνει. Μα ανάσες θα παίρνω, βαθιά τον αέρα στο σώμα θα βάζω.

Μυρωδιές θα βαφτίζω, λουλούδια θα κόβω, κορδέλες θα βάζω στα βάζα, στα δέντρα.

Και σαν τις φτερούγες πουλιών θ’ ανεμίζουν. Χαρά να σκορπίζουν και γέλιο στα χείλη.

Όταν φυσάει στο βουνό θ’ ανεβαίνω. Μαζί μου θα έχω ένα ωραίο βιβλίο. Και όταν διαβάζω, ο αέρας τις σελίδες να γυρνάει, μια πάνω, μια κάτω. Τις λέξεις ανάκατα να βάζει κι εγώ να μπερδεύω ιστορίες και εικόνες.

Κι έτσι, ίσως γράψω ένα ωραίο παραμύθι, για παιδιά και μεγάλους, νέους και γέρους. Και ο αέρας να σφυρίζει σαν το διαβάζουν και στ’ αλήθεια να τον ακούνε, σα να υπάρχει!

Με πάθος θα γράφω, για πάθη θα λέω, ανθρώπων πράξεις και λόγια και έργα.

Και όταν βαριέμαι σελίδες να βλέπω, στο νερό θα πηγαίνω, θα με σπρώχνει ο αέρας.

Σα βαρκούλα θ’ αρμενίζω. Στα κύματα βόλτες, σα φτερό θα γλιστράω. Τους γλάρους θ’ ακούω, ψωμί θα τους δίνω. Και τα βράδια που ο αέρας κοπάζει, στην ακτή θα λουφάζω. Και φωτιές θα ανάβω, τις φλόγες να βλέπω. Και ο άνεμος βασιλιάς μες στο θρόνο, από ψηλά θα κοιτάζει. Για λίγο κοιμάται. Μα σα θα ξυπνήσει, τη φωτιά θα τη σβήσω. Το βιβλίο θα πάρω και στην κούνια θ’ ανέβω. Βολτίτσες θα κάνω και φιλιά θα μοιράζω…

Θεοπίστη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.