Για τους ωφελούμενους του προγράμματος «Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία» της Ένωσης Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ.: Ημέρα αφιερωμένη στην Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

0
13

Στο πλαίσιο της βιωσιμότητας του Προγράμματος «Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία», οι ωφελούμενοι παρέλαβαν την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019 ένα δέμα με τρόφιμα μακράς διαρκείας και οπωροκηπευτικά.

Με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, πραγματοποιήθηκε σχετική ομιλία από την κοινωνική λειτουργό και την κοινωνική επιστήμονα της Ένωσης Κυριών Δράμας- Σ.Α.Φ., κ. Αναστασία Εφραιμίδου και κ. Πολυξένη Κιοσσέ. Οι ομιλήτριες αναφέρθηκαν στο φαινόμενο της κακοποίησης των γυναικών και στις μορφές τις οποίες μπορεί αυτή να πάρει, τους λόγους για τους οποίους μια γυναίκα που δέχεται κακοποίηση δε μιλάει, τους τρόπους που μπορεί κάποιος να βοηθήσει μια γυναίκα που υφίσταται κακοποίηση και, τέλος, παρέθεσαν ορισμένα στατιστικά στοιχεία από έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί. Οι ωφελούμενοι του προγράμματος έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα της ομιλίας.

Η Ένωση Κυριών Δράμας-Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας από τον Απρίλιο του 2018 ξεκίνησε εκ νέου συνεργασία με το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα με στόχο την συνέχιση υλοποίησης του προγράμματος «Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία». Το πρόγραμμα αφορούσε στην μηνιαία παροχή διατακτικών για την αγορά τροφίμων και προϊόντων πρώτης ανάγκης σε ηλικιωμένους άνω των εξήντα ετών, ενώ παράλληλα στόχοι του προγράμματος ήταν η ενημέρωση των ωφελούμενων σε θέματα υγιεινής διατροφής, ασφάλειας και υγείας με παροχή δωρεάν ιατρικών εξετάσεων αλλά και η ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους, η ψυχολογική τους ενίσχυση, η κοινωνικοποίησή τους και η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους με την αγορά βασικού οικιακού εξοπλισμού.

Το πρόγραμμα είχε διάρκεια ενός έτους και ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2019. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος η Ένωση Κυριών Δράμας-Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας εξασφάλισε τη βιωσιμότητα του προγράμματος για οχτώ μήνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.