ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Επιτρέπεται η άθληση και των πολιτών στις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις

0
28

Τις προηγούμενες ημέρες, η υγειονομική επιστημονική επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού εξέδωσε οδηγίες, για την επανέναρξη της αθλητική δραστηριότητας για αθλητές με δελτίο αθλητικής ιδιότητας ηλικίας δεκατριών (13) ετών και άνω και άλλες κατηγορίες (προπονητές, υποψήφιοι ανωτάτων σχολών κ.λπ.). Τώρα, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Καβάλας, θα μπορούν και οι πολίτες να ασκούνται στις οργανωμένες ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου. Συγκεκριμένα:

Στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» (είσοδος από τη Θύρα 5

Για τους αθλούμενους πολίτες, οι προβλεπόμενες διαδικασίες είναι οι ακόλουθες: 1) Πριν από την έναρξη της αθλητικής δραστηριότητας, οι αθλούμενοι συμπληρώνουν και εν συνεχεία υπογράφουν το δελτίο καταγραφής αθλουμένου, για την ασφαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα (το έντυπο υπάρχει στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Α.). Αν έχουν νοσήσει από τη λοίμωξη COVID-19, πρέπει να απευθυνθούν σε καρδιολόγο, πριν την άσκηση, προκειμένου να πάρουν ιατρική βεβαίωση για άθληση, διαφορετικά εκθέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο. 2) Προκειμένου να εισέλθουν για προπόνηση σε οργανωμένο αθλητικό χώρο, επιδεικνύουν κατά την είσοδο το υπογεγραμμένο δελτίο καταγραφής αθλουμένου για την ασφαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα. Σε περίπτωση που αθλούμενος είχε νοσήσει από τη λοίμωξη COVID-19, επιδεικνύει και την επικαιροποιημένη ιατρική βεβαίωση ικανότητας άθλησης. 3) Κατά την είσοδο στην αθλητική εγκατάσταση, υποβάλλουν τα στοιχεία τους στον κατάλογο εισερχομένων-εξερχομένων στην αθλητική εγκατάσταση, για το ενδεχόμενο ιχνηλάτησης επαφών λόγω COVID-19, τον οποίο φυλάσσει στα αρχεία της η αθλητική εγκατάσταση. 4) Διευκρινίζεται ότι, στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων αποστασιοποίησης στις αθλητικές εγκαταστάσεις, επιτρέπεται έως ένα ανώτατο όριο αθλητών και αθλουμένων, με βάση το είδος και το μέγεθος της εγκατάστασης. Κατά συνέπεια, σε πρώτη φάση, θα υπάρχει, ενδεχομένως, χρονικό όριο περίπου μιας ώρας προπόνησης για κάθε αθλητή, ή αθλούμενο. 5) Κάθε αθλητική εγκατάσταση θα διαμορφώνει τον μέγιστο χρόνο άσκησης των αθλουμένων, ώστε να καλύπτεται η ζήτηση και παράλληλα να ικανοποιείται ο περιορισμός χωρητικότητας, χωρίς να δημιουργείται συνωστισμός κατά την είσοδο και έξοδο από τον αθλητικό χώρο. Η δυνατότητα προσέλευσης των αθλουμένων με ραντεβού συνιστάται όπου είναι εφικτή, προκειμένου να υπάρχει καλύτερη διαχείριση.

Για τις οδηγίες ασφαλούς άσκησης σε αθλητικές εγκαταστάσεις, παρακαλούνται οι πολίτες να ανατρέξουν στους συνδέσμους της Γ.Γ.Α., στο ειδικό πεδίο ενημέρωσης «αθλητισμός & COVID-19»: https://gga.gov.gr/images/6%CE%A4154653%CE%A04-CE%9F%CE%946.pdf, https://gga.gov.gr/images/odigies_asfalous_askisis.pdf.

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ
  ΩΡΑ ΕΙΣΟΔΟΥ    ΩΡΑ ΕΞΟΔΟΥ    ΔΕΥΤΕΡΑ  ΤΡΙΤΗ  ΤΕΤΑΡΤΗ  ΠΕΜΠΤΗ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
  18:30  19:30  ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΕΦΑ & ΣΤΡΑΤ. ΣΧΟΛΩΝ – ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ +   ΚΟΙΝΟ    ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΕΦΑ & ΣΤΡΑΤ. ΣΧΟΛΩΝ – ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ +   ΚΟΙΝΟ    ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΕΦΑ & ΣΤΡΑΤ. ΣΧΟΛΩΝ – ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ +   ΚΟΙΝΟ    ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΕΦΑ & ΣΤΡΑΤ. ΣΧΟΛΩΝ – ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ +   ΚΟΙΝΟ    ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΕΦΑ & ΣΤΡΑΤ. ΣΧΟΛΩΝ – ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ +      ΚΟΙΝΟ
  19:30  20:30  ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΕΦΑ & ΣΤΡΑΤ. ΣΧΟΛΩΝ – ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ +   ΚΟΙΝΟ    ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΕΦΑ & ΣΤΡΑΤ. ΣΧΟΛΩΝ – ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ +   ΚΟΙΝΟ    ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΕΦΑ & ΣΤΡΑΤ. ΣΧΟΛΩΝ – ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ +   ΚΟΙΝΟ    ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΕΦΑ & ΣΤΡΑΤ. ΣΧΟΛΩΝ – ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ +        ΚΟΙΝΟ  ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΕΦΑ & ΣΤΡΑΤ. ΣΧΟΛΩΝ – ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ +  ΚΟΙΝΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.