Εκδήλωση με ιδιαίτερη σημασία και συμβολισμό

0
28

Μια ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στο μνημείο που βρίσκεται, στο 23ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Δράμας Κάτω Νευροκοπίου. Είναι βέβαιο πως λίγοι γνωρίζουν πως ο Σταυρός που βρίσκεται εκεί αποτελεί μνημείο, που θυμίζει την τραγωδία που εκτυλίχτηκε στο σημείο εκείνο πριν 72 χρόνια.

Στις 4 Δεκεμβρίου στο σημείο εκείνο, βρήκαν τραγικό θάνατο από νάρκη τρεις εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού. Ο γιατρός Κωνσταντίνος Σαμαράς, ο Νικόλαος Κούτρας οδηγός ασθενοφόρου και μια  νοσηλεύτρια εθελόντρια του ΕΕΣ. Με αφορμή λοιπόν την επέτειο από το τραγικό αυτό συμβάν το παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού Δράμας από κοινού με την Περιφέρεια ΑΜΘ και τους Δήμους Δράμας, Προσοτσάνης και Κάτω Νευροκοπιου διοργάνωσαν μια τελετή μνήμης της θυσίας των τριών αυτών εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρώσοποι των διοργανωτών, των τοπικώνω Αρχών, των Σωμάτων Ασφαλείας και αρκετοί πολίτες. Στον χώρο του μνημείο έγινε Επιμνημόσυνη Δέηση, κατάθεση στεφάνων και ομιλία για το ιστορικό της ημέρας, ενώ νωρίτερα στον Ιερό Ναό Ισοδείων της Θεοτόκου στην Προσοτσάνη τελέστηκε Μνημόσυνο.

Ο στολισμός του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία του Κάτω Νευροκοπίου

Για μία ακόμη χρονιά η Πολιτιστική Εστία Νευροκοπίου προσκαλεί όσου επιθυμούν συμμετάσχουν στην εκδήλωση για τον στολισμό του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, στην πλατεία του Κάτω Νευροκοπίου. Η Πολιτιστική Εστία και τα μέλη της για μία ακόμη φορά συνδιοργανώνουν με τον Δήμο Κάτω Νευροκοπίου, αυτή την εκδήλωση, που πλέον είναι θεσμός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.