Επίδομα θέρμανσης κυριολεκτικά «ανεπαρκέστατο»

0
25

Συνεχίζει να απασχολεί τους κατοίκους της περιοχής το ζήτημα με το επίδομα θέρμανσης και τη δυσάρεστη γι’ αυτούς εξέλιξη. Το ζήτημα έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον το προηγούμενο διάστημα, αφού το επίδομα εξελίχθηκε σε μια «παροδία», δεδομένου πως στην περιχή τουΚάτω Νευροκοπίου δύσκολα κάποιο νοικοκυριό  θα ξεπεράσει τατριακόσια ευρώ.

Όπως γίνεται αντιλυπτό το ποσό αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει ουσιαστική στήριξη μιας οικογένειας στο Κάτω Νευροκόπι, όπου οι ανάγκες θέρμανσης είναι πραγματικά  αυξημένες σε σύγκριση με άλλες περιοχές που λαμβάνουν ίδιο ή και μεγαλύτερο επίδομα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πωςμόλις πριν λίγες ημέρες το θερμόμετρο στην περιοχή έδειξε 17βαθμούς κάτω από το μηδέν. Πλέον όλοι αναμένουν κάποιες  παρεμβάσεις προκειμένου να διορθωθεί αυτή η όχι ευχάριστη πραγματικότητα. Ήδη ο Δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου έχει προβεί σε ενέργειες ενημέρωσης των αρμοδίων υπηρεσιών και με επιστολή του απευθύνθηκε στον αρμόδιο Υπουργό.

Τελευταία παρέμβαση αυτή των βουλευτών του ΚΚΕ  Δελή Γιάννη και Στολτίδη Λεωνίδα,οι οποίοι ζητούν από την Υπουργό Οικονομικών να μάθουν για τις προθέσεις του αναφορικά  με πιθανήαύξηση του ποσού για τους κατοικους της ακριτικής περιοχής. Ερώτηση Προς τον Υπουργό Οικονομικών. Θέμα: Ανεπαρκέστατο το επίδομα θέρμανσης στους κατοίκους του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου στην ΠΕ Δράμας.

Έντονη δυσαρέσκεια και δίκαιη αγανάκτηση νιώθουν οι κάτοικοι του ακριτικού Δήμου Κάτω Νευροκοποίου της ΠΕ Δράμας από το ύψος του επιδόματος θέρμανσης που δικαιούνται σύμφωνα με τον νέο υπολογισμό του από την κυβέρνηση.

Πιο συγκεκριμένα στο Δήμο Κάτω Νευροκοπίου, όπου ο χειμώνας κρατά αρκετούς μήνες και η θερμοκρασίες είναι πάρα πολύ χαμηλές, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της επέλασης της κακοκαιρίας, το επίδομα θέρμανσης που δικαιούνται οι κάτοικοί του είναι ανεπαρκέστατο με βάση τις ανάγκες που έχουν για θέρμανση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με βάση τα κριτήρια που θεσπίστηκαν για τον προσδιορισμό του επιδόματος θέρμανσης και σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου, το επίδομα θέρμανση ξεκινάει με αφετηρία τα 220 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι η πλειοψηφία των κατοίκων θα πάρει ένα ελάχιστο ποσό σαν επιδότηση σε σχέση με το σύνολο των εξόδων που θα χρειαστεί για θέρμανση.

Επιπλέον να τονιστεί ότι για άλλη μια χρονιά τα «χωρικά» σε καυσόξυλα που διατέθηκαν σε οικογένειες του δήμου ήταν μειωμένα, λόγω της πολιτικής υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης των δασαρχείων, που ακολουθήθηκε τόσο από την σημερινή, όσο και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και δεν καλύπτουν σε καμία περίπτωση τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός,

• Τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την αύξηση του ποσού του επιδόματος θέρμανσης που θα λάβουν οι κάτοικοι του Κάτω Νευροκοπίου της ΠΕ Δράμας.

• Λόγω της κατάστασης με την πανδημία, τον αναγκαστικό εγκλεισμό για μεγάλο χρονικό διάστημα, την ανάγκη για συχνό αερισμό των κλειστών χώρων αν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να καταργήσει τον ειδικό φόρο στο πετρέλαιο, όπως απολαμβάνουν τόσα χρόνια οι εφοπλιστές και μεγαλοβιομήχανοι, για να μπορέσουν να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες τα λαϊκά νοικοκυριά. Οι Βουλευτές Δελής Γιάννης Στολτίδης Λεωνίδας.

Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.