ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΒΑΛΑΣ: Η ΠΑΣΚΕ έχει την πλειοψηφία, η «Ταξική Ενότητα» αύξησε την δύναμη της

0
22

Οι εκλογές στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καβάλας έγιναν και η διοικούσα παράταξη της ΠΑΣΚΕ πήρε, πάλι, την πλειοψηφία των εδρών στο διοικητικό συμβούλιο. Ο συνδυασμός «Ταξική Ενότητα», ωστόσο, αύξησε τον αριθμό των εδρών του, από δέκα σε έντεκα και δηλώνει έτοιμη να συνεχίσει τις δυναμικές παρεμβάσεις στο νέο διοικητικό συμβούλιο, στο Εργατικό Κέντρο και στους χώρους εργασίας στον Νομό Καβάλας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συνδυασμού αναφέρει τα ακόλουθα: «Το Σάββατο 23 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε το συνέδριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου (Ε.Υ.Κ.) Καβάλας, σε μία περίοδο όπου μεγαλοεργοδοσία και κυβέρνηση χτυπάνε το 8ωρο, την Κυριακάτικη αργία και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Η πλειοψηφία του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου (ΠΑΣΚΕ) έκανε ότι περνούσε από το χέρι της, ώστε να μη κάνουν συζήτηση οι αντιπρόσωποι των σωματείων για την επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς, την ακρίβεια κ.ο.κ. Ακόμα και όταν ζητήσαμε τον λόγο να μιλήσουμε σαν υποψήφιοι στους αντιπροσώπους δόθηκαν τρία λεπτά και παρακινούσαν τους σύνεδρους να βγουν έξω από την αίθουσα. Ούτε καν διοικητικός και οικονομικός απολογισμός δεν έγινε. Δεν νιώθουν καμία υποχρέωση να απολογηθούν στους εργαζόμενους για την δράση τους εδώ και τρία χρόνια. «Παλιά τους τέχνη κόσκινο» θα έλεγε κάποιος, αφού το μοναδικό τους μέλημα είναι η διατήρηση της καρέκλας τους.

Το μόνο που έκαναν είναι εκλογές με αντιπροσώπους, που μόνοι τους νομιμοποίησαν, ώστε να συντηρούν την πλειοψηφία στο διοικητικό συμβούλιο, ως εργαλείο του κοινωνικού εταιρισμού, της ενσωμάτωσης, του διαλόγου με τις κυβερνήσεις και την εργοδοσία, για το ξήλωμα όλο και περισσότερων εργασιακών δικαιωμάτων, για το τσάκισμα των εργατικών αγώνων. Ακόμα και το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού, που είναι από τα πιο δραστήρια και μαχητικά σωματεία του Νομού Καβάλας, δεν το έγραψαν στην δύναμη του Εργατικού Κέντρου Καβάλας, για να μειώσουν τους αγωνιζόμενους συνδικαλιστές στο διοικητικό συμβούλιο.

Δεν θα περιμέναμε τίποτα καλύτερο από μία παράταξη, που έχει εκφράσει με όλους τους τρόπους την «αλλεργία» της στις κινητοποιήσεις και τους αγώνες των εργαζόμενων, χαρακτηρίζοντάς τα «ανοησίες» και βαφτίζοντας «τραμπουκισμό» την πάλη για σωματεία ενεργά, ζωντανά, με συλλογικές διαδικασίες και πραγματική συμμετοχή εργαζομένων.

Δεν θα περιμέναμε τίποτα καλύτερο από τους εργατοπατέρες, που έχουν επιλέξει να βάζουν συνεχώς πλάτη στην εφαρμογή και υλοποίηση της αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής και τώρα είναι έτοιμοι να παραδώσουν την συνδικαλιστική οργάνωση και δράση, το 8ωρο και τα εργασιακά δικαιώματα στον «γύψο» του τερατουργηματικού νόμου Χατζηδάκη! Αυτή είναι η βρώμικη δουλειά και η αποστολή τους. Γι’ αυτά παίρνουν τα εύσημα από εργοδοσία και κυβέρνηση. Το ψηφοδέλτιο της «Ταξικής Ενότητας», μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες, αύξησε σε απόλυτο αριθμό την δύναμη του, από 10 σε 11 ψήφους, σε σχέση με το προηγούμενο συνέδριο. Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που ξεπέρασαν κάθε είδους πιέσεις και στήριξαν το ψηφοδέλτιό μας, ενίσχυσαν την προσπάθεια για Εργατικό Κέντρο στα χέρια των εργαζομένων και όχι παραμάγαζο κυβερνήσεων-εργοδοσίας.

Όλοι εμείς, οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της «Ταξικής Ενότητας», μαζί με δεκάδες ακόμη πρωτοπόρους αγωνιστές συνδικαλιστές, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια, ώστε να διαμορφωθεί ένα μαζικό, εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Όσα κι αν σκαρφιστούν η κυβέρνηση και οι επιχειρηματικοί όμιλοι, τα τσιράκια τους στην ηγεσία του Εργατικού Κέντρου Καβάλας, οι νόθοι, τα σχέδιά τους θα μείνουν στα χαρτιά. Μπαίνουμε μπροστά για την οργάνωση των εργαζομένων στα σωματεία, για την μαζικοποίησή τους, την ζωντανή, δημοκρατική λειτουργία τους, τον αγωνιστικό τους προσανατολισμό. Συντονίζουμε την δράση μας και με άλλα συνδικάτα της πόλης και με την πάλη μας δίνουμε απάντηση στην αντεργατική επίθεση κυβέρνησης και των εργοδοτών. Παίρνουμε πρωτοβουλίες και αντιστεκόμαστε, για να μην εφαρμοστεί ο νόμος Χατζηδάκη, που θέλει να καταδικάσει την εργατική τάξη σε δουλειά ήλιο με ήλιο, χωρίς σταθερή δουλειά και με τσακισμένα συνδικάτα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.