Η παγωνιά θέαμα για τους επισκέπτες

0
16

Χαμηλές οι θερμοκρασίες στην περιοχή του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου το διάστημα των γιορτών. Πολλά πρωινά οι θερμοκρασίες ξεπερνούν τους -10 με αποτέλεσμα η περιοχή να θυμίζει πολικό τοπίο.

Το θέαμα φυσικά όμορφο για τους επισκέπτες που βρέθηκαν στην περιοχή για τις γιορτές και γνώριμο για τους κατοίκους, οι οποίοι προετοιμασμένοι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το ψύχος με τους συνηθισμένους τρόπους, δηλαδή με πολλά καυσόξυλα στο τζάκι και στις σόμπες. Τις ημέρες αυτές η αυξημένη χρήση καυσόξυλων γίνεται εύκολα αντιληπτή από το τεράστιο νέφος καπνού που καλύπτει την ακριτική κωμόπολη τουλάχιστον κατά τις πρώτες πρωινές ώρες. Η εικόνα των καυσόξυλων στις αυλές των σπιτιών φανερώνει και την τεράστια ποσότητα την οποία έχουν ανάγκη τα νοικοκυριά της περιοχής για την θέρμανση τους.

Τα δέντρα έχουν τη δική τους «παγωμένη» ομορφιά τις ημέρες αυτές αφού το ψύχος σε συνδυασμό με την υγρασία μετατρέπει τα κλαδιά των δέντρων σε μοναδικής ομορφιάς φυσικό θέαμα. Βέβαια η εικόνα της παγωμένης επιφάνειας, ακόμα και μέρος αυτής, στις λίμνες της περιοχής ή τα ποτάμια επιβεβαιώνουν την πτώση της θερμοκρασίας. Η εικόνα φυσικά προκαλεί την προσοχή όσων έχουν την τύχη να περνούν από τις περιοχές αυτές και να αντικρίζουν ένα πραγματικά χειμερινό θέαμα και μια «παγωμένη» αλλά όμορφη εικόνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.