ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ: Η Ελευθερούπολη «γεμίζει» το νέο ρόστερ, στην Ε.Κ. Καβάλας επικρατεί απόλυτη ησυχία!  

0
13

Μετά την ανανέωση της συνεργασίας με τους: Σταύρο Τουτζιαράκη, Διονύση Σκουλίδα, Σωκράτη Ναούμη, η διοίκηση του Γυμναστικού Συλλόγου Ελευθερούπολης ήρθε σε συμφωνία με τον Κώστα Αμπατζά. Ένας ακόμα καλαθοσφαιριστής που αγωνίστηκε με την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας (σ.σ. τις δύο προηγούμενες αγωνιστικές περιόδους) μεταπήδησε στην ομάδα της Ελευθερούπολης, προκειμένου να την βοηθήσει να πετύχει τον υψηλό στόχο της ανόδου στην Basket League (Α1 εθνική κατηγορία). Ο Κ. Αμπατζάς θα προσφέρει την εμπειρία, αλλά και την αναμφισβήτητη ποιότητα που διαθέτει, στην γραμμή των περιφερειακών παικτών και ειδικότερα στην νευραλγική θέση του πόιντ γκαρντ. Στο περασμένο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας είχε μέσο όρο 14 πόντους, 5 τελικές πάσες και 3 ριμπάουντ. Το διάστημα που ήταν τραυματίας ο Αμερικανός συμπαίκτης του, Malcolm Armstead, είχε τον ρόλο της ηγέτη της «Ένωσης» και συνέβαλε τα μέγιστα στην παραμονή της ομάδας στην κατηγορία.

Οι διοικούντες τον Γ.Σ. Ελευθερούπολης και ο προπονητής, Κυριάκος Παπαδόπουλος, θα «χτίσουν» και πάλι μία ανταγωνιστική ομάδα, η οποία θα είναι «μίγμα» έμπειρων και νεαρών ταλαντούχων καλαθοσφαιριστών. Από την άλλη πλευρά, στην Ε.Κ. Καβάλας επικρατεί απόλυτη ησυχία. Εκτός από τον Κ. Αμπατζά και τους: Σπύρο Καψαλό, Βασίλη Ζαρκαδούλα, οι οποίοι βρήκαν νέα ομάδα, θα αποτελέσουν παρελθόν και οι υπόλοιποι παίκτες πλην των νεαρών γηγενών, του Κώστα Μπανάσα και του Στέργιου Πρασίνη. Δηλαδή, ο προπονητής, Νίκος Πενταζίδης, θα δημιουργήσει μία ομάδα σχεδόν από το μηδέν. Από τα χρήματα που θα διατεθούν για τις μεταγραφές παικτών, θα εξαρτηθεί ο στόχος την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022, ο Γ.Σ. Ελευθερούπολης διοργάνωσε camp, με προσκεκλημένους τον προπονητή Βαγγέλη Αλεξανδρή και τον Αμερικανό σκόρερ, που φόρεσε την φανέλα του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, Ντέιβιντ Ίνγκραμ (David Ancrum). Πρόκειται για δύο προσωπικότητες, που άφησαν το «στίγμα» τους στο ελληνικό πρωτάθλημα, όταν αυτό ήταν μεταξύ των κορυφαίων πρωταθλημάτων στην Ευρώπη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.