Ο Κωνσταντίνος Δ. Μπλούχος είχε τις προηγούμενες ημέρες συνάντηση με τρεις εκπροσώπους του εκπαιδευτικού κόσμου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

0
24

Ο Βουλευτής Δράμας κ. Κωνσταντίνος Δ. Μπλούχος είχε τις προηγούμενες ημέρες συνάντηση με τρεις εκπροσώπους του εκπαιδευτικού κόσμου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: τους Κώστα Ευμοιρίδη, Γιώργο Σένδρο και Δημήτρη Μαυρίδη, Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο και Γενικό Γραμματέα αντίστοιχα, της ΕΛΜΕ Δράμας.

            Η συζήτηση που έγινε, ήταν ιδιαίτερα κατατοπιστική και παραγωγική συνάμα. Οι συνομιλητές έκαμαν ιδιαίτερη αναφορά σε θέματα που αφορούν στην εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, με αφορμή την συζήτηση και ψήφιση των τελευταίων νομοσχεδίων του Υπουργείου Παιδείας.

Η λειτουργία ολιγομελών τμημάτων και η τύχη τους στα σχολεία της Δράμας, ήταν ωσαύτως ένα από τα φλέγοντα ζητήματα που απασχόλησαν την ομήγυρη. Ο κ. Μπλούχος σημείωσε ότι χρειάζεται εξορθολογισμός στη σύσταση τμημάτων. Ολιγομελή τμήματα πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν όπου εξυπηρετούνται πραγματικά παιδευτικοί σημαντικοί λόγοι. «Θα είμαι πάντα εδώ για να διεκδικήσω μετ’ επιτάσεως την συνέχεια της λειτουργία τους» σημείωσε.

Ο κ. Μπλούχος ανέφερε ότι είναι σε επαφή με τους αρμόδιους παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας αναφορικά με την επέκταση λειτουργίας των Τμημάτων Ένταξης σε  περισσότερα σχολεία. Τα Τμήματα Ένταξης έχουν ως σκοπό την πλήρη ένταξη των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή αναπηρία στο σχολικό περιβάλλον μέσα από εξειδικευμένες εκπαιδευτικές παρεμβάσεις.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και σε θέματα Υπηρεσιακών Συμβουλίων καθώς και στο ζήτημα της πρόσληψης προσωπικού καθαριότητας των σχολικών μονάδων.

Το κλίμα ήταν πολύ θερμό και ο κ. Μπλούχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνάντηση, υποσχόμενος ότι θα είναι πάντα δίπλα στον κόσμο της εκπαίδευσης της Δράμας, για ό,τι ζήτημα μπορεί να προκύψει.

Γραφείο Βουλευτή

Ν. Δράμας

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Κωνσταντίνου

Δ. Μπλούχου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.