Παγωνιά και ολισθηρότητα στους δρόμους

0
31

Οι χαμηλές θερμοκρασίες τις ημέρες πριν την νεροποντή ήταν το στοιχείο που κυριαρχούσε στην καθημερινότητα της περιοχής. Οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες είχαν θέσει σε ετοιμότητα των μηχανισμό του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου αλλά και της Αντιπεριφέρειας Δράμας.

Όσοι έτυχε να κινηθούν τις ημέρες εκείνες στο οδικό δίκτυο της περιοχής ήταν εύκολο να αντιληφθούν πως σε πολλά σημεία οι αρμόδιες υπηρεσίες είχαν φροντίσει από τις πρώτες πρωινές ώρες να ρίξουν αλάτι προκειμένου να αποφευχθούν μεγαλύτερα προβλήματα. Σύμφωνα με όσα ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής η πολύ χαμηλή θερμοκρασία τα πρωινά ήταν βέβαιο πως θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα. Αυτοί φυσικά που θα αντιμετώπιζαν το μεγαλύτερο πρόβλημα θα ήταν οι οδηγοί που θα ήταν αναγκασμένοι να κινηθούν στους δρόμους της περιοχής. Από τις πρώτες βραδινές ώρες ο παγετός κάλυπτε το οδόστρωμα τουλάχιστον στα σημεία όπου δεν φώτιζε ο ήλιος την ημέρα. Η συνέχεια φυσικά ακόμα δυσκολότερη με τις ώρες του πρωινού να είναι πραγματικά επικίνδυνες εξαιτίας του παγετού και της ολισθηρότητας στο οδόστρωμα. Τα προβλήματα αυτά περιόρισε η έγκαιρη ρίψη άλατος τόσο τις βραδινές, όσο και τις πρωινές ώρες. Φυσικά η ετοιμότητα δεν έχει παρέλθει, αφού οι υπηρεσίες αναμένουν παρόμοια φαινόμενα, όπως και χιονοπτώσεις το επόμενο διάστημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.