Σημαντικά ζητήματα στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων των λατομικών επιχειρήσεων

0
8

Μεγάλη η συζήτηση για τη λατομική δραστηριότητα στην κοινότητα του Βώλακα και με πολλές προεκτάσεις. Πρόσφατα και κατά τη διάρκεια του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου ήρθε στην επιφάνεια και  ένα ακόμα ζήτημα, αυτό της προστασίας των περιοχών που έχουν χαρακτηριστεί ως «προστατευμένο τοπίο».

Πριν χρόνια και με σχετικά ΦΕΚ έχουν χαρακτηριστεί κάποιες περιοχές κοντά στον οικισμό του Βώλακα προστατευμένα  τοπία, με την έννοια της προστασίας κάποιων σημείων τα οποία διέθεταν χαρακτηριστικά ιδιαίτερου φυσικού κάλους, αλλά και στοιχεία που προέβαλαν ακόμα περισσότερο την μοναδικότητα τους και την ανάγκη προστασίας τους. Σήμερα και με την ολοένα αυξανόμενη λατομική δραστηριότητα υπάρχουν ενδείξεις πως πολλοί επιχειρηματίες του κλάδου προσπαθούν να ξεπεράσουν τα όποια νομικά εμπόδια και να εισχωρήσουν στις περιοχές αυτές αναπτύσσοντας και εκεί λατομική δραστηριότητα, με ότι αυτό συνεπάγεται για το περιβάλλον. Το θέμα είναι μεγάλο και το επόμενο διάστημα θα έρθουν στην επιφάνεια περισσότερες πτυχές του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.