Σχόλιο του αντιπεριφερειάρχη ανάπτυξης, Κ. Σιμιτσή, για τους εργάτες γης: «Ο τοπικός ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δημιουργεί, με τις καταγγελίες του, παραπλανητικές και λάθος εντυπώσεις»

0
22

Αναλυτικά στοιχεία έδωσε στην δημοσιότητα ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κωστής Σιμιτσής, για τον αριθμό των εργατών γης που ζήτησε η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, για την περίοδο 2019-2022. Στην δήλωση που απέστειλε, απαντώντας στην Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, αναφέρει τα ακόλουθα: «Οι εργάτες γης, είναι αναγκαίοι στην τοπική μας οικονομία και γι’ αυτό, η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας φρόντισε να δοθούν άδειες για πολύ μεγάλο αριθμό αλλοδαπών. Ο αριθμός που επιτεύχθηκε, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτό που κατάλαβε ο τοπικός ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Είναι πολύ μεγαλύτερος και από εκείνον που εγκρίθηκε την περίοδο που κυβερνούσε την χώρα η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση. Συγκεκριμένα (όπως φαίνεται στον πίνακα):

Παρατηρείται ότι, για πρώτη φορά εγκρίθηκαν «θέσεις εξαρτημένης εργασίας» και διευκολύνονται, πλέον, οι εργοδότες, να μετακαλούν συγκεκριμένους αλλοδαπούς για να εργαστούν στην επιχείρησή τους, εφόσον δεν υπάρχει διαθέσιμο ημεδαπό εργατικό προσωπικό. Για την επιτυχία αυτή, χρειάστηκε η Υπηρεσία υπό τον προϊστάμενο, Σάββα Εμινίδη, να διαβουλευθεί για μακρό χρονικό διάστημα με τους επαγγελματικούς φορείς και με το Υπουργείο. Επιπρόσθετα και ο αριθμός των εποχικών εργατών μπορεί να αυξηθεί μέχρι δέκα τοις εκατό, αν χρειαστεί, άρα να προσληφθούν μέχρι εκατό εργάτες επιπλέον. Ο τοπικός ΣΥ.ΡΙΖ.Α., θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός στην ανάγνωση των κειμένων και των αριθμών, ώστε να μη δημιουργεί, με τις καταγγελίες του, παραπλανητικές και λάθος εντυπώσεις».

  2019 – 20202021 – 2022
Εποχική ΕργασίαΕργάτες κτηνοτροφίας400400
 Εργάτες γης840600
 Αλιεργάτες540  540  
Εξαρτημένη ΕργασίαΕργάτες γης 2.500  
 Εργάτες κτηνοτροφίας 400
 Εργάτες λατομείων κλπ 50
 Εργάτες συσκευαστηρίων 50
 Οικιακοί βοηθοί – φροντιστές ΑμΕΑ 5

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.