Σύνδεση Δράμας με την Εγνατία οδό: Οι μελέτες είναι ώριμες, αναζητείται χρηματοδότηση

0
11

Η σύνδεση της πόλης και του Νομού Δράμας με τη Θεσσαλονίκη, κυρίως, μέσω των οδών ταχείας κυκλοφορίας οχημάτων (αυτοκινητόδρομων), παραμένει η μεγάλη διεκδίκηση των τοπικών παραγόντων. Την περασμένη Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, για το ζήτημα της σύνδεσης της πόλης της Δράμας με την Εγνατία οδό. Τη σύσκεψη συντόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Αργύρης Πατακάκης και παραβρέθηκαν οι:  Απόστολος Φράγκος (αγρονόμος τοπογράφος μηχανικός Ε.Μ.Π.), εκπρόσωπος της σύμπραξης των τεχνικών εταιριών, των αναδόχων της μελέτης του Τμήματος Μαυρολεύκης-Παλαικώμης του οδικού άξονα Δράμας-Αμφίπολης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Υποδομών και Μεταφορών της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. Χρήστος Λιθηρόπουλος, ο Κωνσταντίνος Κινατζίδης, ο δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο δήμαρχος Δοξάτου Δημήτριος Δαλακάκης, η δήμαρχος Παρανεστίου Αλεξάνδρα-Μαρίνα Σωτηριάδου, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας Γεώργιος Καϊπάκης, περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σκοπός της σύσκεψης, ήταν η ενημέρωση για την πορεία εκπόνησης των απαραίτητων μελετών για την κατασκευή του έργου, το 98% των οποίων είναι πλέον ώριμες και ο συντονισμός των ενεργειών των εμπλεκόμενων φορέων του Νομού Δράμας.

Στόχος, με τη συμβολή όλων, είναι να επιτευχθεί η ένταξη της δαπάνης για την κατασκευή του τμήματος Μπάφρας-Μαυρολεύκης, μήκους 10 χιλιομέτρων, σε ανάλογο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιων Έργων του Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Αν επιτευχθεί η εκκίνηση της κατασκευής του εν λόγω έργου του ως άνω τμήματος, θα δώσει περαιτέρω ώθηση στην υπόθεση της κατασκευής ολόκληρου του κάθετου οδικού άξονα Δράμας-Αμφίπολης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας δήλωσε ότι: «Το ζήτημα της κατασκευής του κάθετου άξονα, είναι ζήτημα μείζονος σημασίας για τον Νομό Δράμας, προκειμένου να αρθεί η απομόνωσή του από αστικά και διακομιστικά κέντρα και να αποκτήσει αναπτυξιακή προοπτική. Γίνονται προσπάθειες, με την αμέριστη στήριξη όλων των εμπλεκόμενων φορέων, να ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες για την ανεύρεση πηγής χρηματοδότησης όσων μελετών δεν έχουν ολοκληρωθεί και κυρίως, για την εκκίνηση δημοπράτησης και κατασκευής του έργου. Ενώνοντας τις φωνές μας, μετά από προσπάθειες εικοσιπέντε χρόνων, να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.