Τι θα γίνει με τα καυσόξυλα φέτος; Μεγάλο το κόστος θέρμανσης χωρίς το ευνοϊκό καθεστώς χορήγησης καυσόξυλων για τις ατομικές ανάγκες των κατοίκων

0
25

Προβληματισμό και ανησυχία προκαλούν οι πρώτες πληροφορίες που έρχονται στην επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες και αφορούν την διαδικασία χορήγησης καυσόξυλων στους κατοίκους της περιοχής του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι απευθύνθηκαν στην Δασική Υπηρεσία για το συγκεκριμένο θέμα ζητώντας πληροφορίες για την φετινή διαδικασία, αλλά και με όσα το προηγούμενο διάστημα ακούστηκαν ως πληροφορίες δεν είναι απίθανο την φετινή χρονιά να μην υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης καυσόξυλων στο σύνολο τον δικαιούχων. Σημειώνεται φυσικά πως πρόκειται για πληροφορίες  ανεπιβεβαίωτες. Στην συνέχεια των πληροφοριών αυτών  αναφέρεται πως αυτοί οι οποίοι θα μπορέσουν φέτος να πάρουν καυσόξυλα με το μέχρι τώρα ευνοϊκό καθεστώς, θα είναι όσοι ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως όσοι έχουν κάποια αναπηρία και οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ. Αυτό σημαίνει πως εάν επαληθευτούν οι πληροφορίες αυτές δεν θα μπορέσουν να πάρουν καυσόξυλα όχι μόνο όσοι ανήκουν στον γενικό πληθυσμό αλλά και συνταξιούχοι άλλων ταμείων όπως το ΙΚΑ. Είναι βέβαιο πως θα δημιουργηθεί αναταραχή στην ήδη φορτωμένη με προβλήματα τοπική  κοινωνία, μιας και το κόστος θέρμανσης στην περιοχή του Κάτω Νευροκοπίου, αποτελεί μεγάλη επιβάρυνση για τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν τα παραπάνω οι κάτοικοι της περιοχής θα πρέπει να προμηθευτούν καυσόξυλα από το εμπόριο ή στην περίπτωση που υπάρχει η δυνατότητα να υλοτομήσουν οι ίδιοι την ποσότητα που θα χρειαστούν για τον χειμώνα από τις περιοχές που καθορίζει το Δασαρχείο Κάτω Νευροκοπίου για τον σκοπό αυτό. Αυτό που έχει όμως ιδιαίτερη σημασία είναι πως δεν είναι πλέον πολλοί αυτοί που μπορούν να υλοτομήσουν μόνοι τα απαραίτητα για τον χειμώνα καυσόξυλα. Οι περισσότεροι πλέον είναι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας γεγονός που δεν τους επιτρέπει να υλοτομήσουν μόνοι και επιπλέον οι περισσότεροι εξ αυτών ανήκουν στις κατηγορίες των χαμηλοσυνταξιούχων και είναι προφανές πως δεν είναι η πιο εύκολη λύση να απευθυνθούν στην αγορά για να προμηθευτούν από εκεί τα καυσόξυλα του χειμώνα. Το επόμενο διάστημα είναι σχεδόν βέβαιο πως η συζήτηση αυτή θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.