ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ: Χρηματοδότηση 43 εκατ. ευρώ για αγροτική οδοποιία προς τους Δήμους

0
29

Ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός και ο υφυπουργός, Γεώργιος Στύλιος, ανακοίνωσαν ότι, έπειτα από την προδημοσίευση στις 13 Οκτωβρίου 2021 με θέμα: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ 4.3.4.: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΓΗ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ» ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2014-2020», υπογράφηκε από τον γενικό γραμματέα Ενωσιακών πόρων και υποδομών του Υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, Δημήτρη Οδ. Παπαγιαννίδη, πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο της Δράσης 4.3.4. Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το ελληνικό Δημόσιο με ποσοστό 100%. Ο συνολικός προϋπολογισμός της Δράσης ανέρχεται σε 43.000.000 ευρώ. Δικαιούχοι για την υποβολή των σχετικών προτάσεων είναι οι Δήμοι της χώρας.

Με τις πιστώσεις θα χρηματοδοτηθούν έργα, τα οποία αφορούν στην βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη, ή κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, υλοποιούνται σε εκτός σχεδίου περιοχές, προβλέπουν τσιμεντόστρωση, ή ασφαλτόστρωση, δεν περιλαμβάνουν δαπάνες που αφορούν συνήθεις παρεμβάσεις συντήρησης, κ.λπ.

-Ως ελάχιστος προϋπολογισμός των υποβαλλόμενων προτάσεων ορίζεται το ποσό των 150.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

-Ως μέγιστος προϋπολογισμός των υποβαλλόμενων προτάσεων ορίζεται το ποσό των 500.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

-Κατ’ εξαίρεση, μπορεί να υποβληθεί πρόταση με προϋπολογισμό έως το ποσό του 1.000.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.), μόνο στις περιπτώσεις που η πρόταση αφορά φυσικό αντικείμενο συνεχόμενο (μία αγροτική οδός), λειτουργικό και λόγοι οδικής ασφαλείας επιβάλλουν την ολοκλήρωσή της  μέχρι το ποσό αυτό. Με τα έργα που θα συγχρηματοδοτηθούν επιτυγχάνεται η ευκολότερη, ασφαλέστερη και ταχύτερη πρόσβαση των γεωργικών μηχανημάτων και η μείωση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων. Η εξασφάλιση της εύκολης και ασφαλούς προσπελασιμότητας στις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, παράλληλα με την βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των καλλιεργητικών μεθόδων, αναμένεται να συμβάλλει στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των εκμεταλλεύσεων, με θετικές επιπτώσεις στο αγροτικό εισόδημα.

Η πρόσκληση κοινοποιείται στους Δήμους και αναρτάται στις ιστοσελίδες του Υπουργείου, www.agrotikianaptixi.gr και www.minagric.gr, καθώς και στην ιστοσελίδα του Ε.Σ.Π.Α. www.espa.gr. H αίτηση στήριξης υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Αγροτικής Ανάπτυξης-Ο.Π.Σ.Α.Α. (www.opsaa.gr/RDIIS),συνοδευόμενη από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Η ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων στο ΟΠΣΑΑ, είναι η 10 Ιανουαρίου 2022 και η ημερομηνία λήξης είναι η 28 Φεβρουαρίου 2022.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.