Σε εξέλιξη είναι το πρόγραμμα υποδοχής, από τον Δήμο Καβάλας και τη «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», επαγγελματιών τουρισμού, που υλοποιείται στο πλαίσιο της προσπάθειας καθιέρωσης της Καβάλας σε θεματικό τουριστικό προορισμό. Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου: «Ήδη, στην Καβάλα βρίσκονται δύο καθηγητές από το πανεπιστήμιο εφαρμοσμένων επιστημών του Μονάχου, οι οποίοι θα συναντηθούν με στελέχη του Δήμου Καβάλας, της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», τον μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, κ. Στέφανο και την προϊσταμένη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Καβάλας. Η επίσκεψη των καθηγητών, γίνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας με την ελληνογερμανική συνέλευση, για την ανάδειξη της Καβάλας σε προορισμό θρησκευτικού τουρισμού. Οι κύριοι Thomas Baush και Tilman Schroder ήρθαν στην πόλη, για να προετοιμάσουν την επίσκεψη ομάδας είκοσι φοιτητών του πανεπιστημίου του Μονάχου, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν εργασία για την προώθηση της περιοχής ως προορισμού θρησκευτικού τουρισμού στη γερμανική τουριστική αγορά.

Στο χρονικό διάστημα 12 με 14 Απριλίου 2018, θα βρεθούν στην Καβάλα εκπρόσωποι τουριστικού πρακτορείου από το Ισραήλ, με στόχο τη διερεύνηση της δυνατότητας ένταξης της περιοχής στα τουριστικά πακέτα που θα προτείνουν στους πελάτες τους. Η συνεργασία αυτή, άρχισε μετά τη συμμετοχή της δημοτικής επιχείρησης στην έκθεση τουρισμού ΙΜΤΜ, που έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο στο Ισραήλ. Η «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» ετοίμασε ένα πλήρες πρόγραμμα επισκέψεων, των εκπροσώπων του τουριστικού γραφείου, σε σημεία που ενδιαφέρουν τους τουρίστες.

Παράλληλα με τους επισκέπτες από το Ισραήλ, στο χρονικό διάστημα από τις 13 έως και 16 Απριλίου 2018, θα βρίσκεται στην Καβάλα γνωστή ελληνίδα δημοσιογράφος, που καλύπτει το γαστρονομικό και τουριστικό ρεπορτάζ για Μέσα Ενημέρωσης των Αθηνών. Θα επισκεφθεί μονάδες παραγωγής τοπικών προϊόντων και επιχειρήσεις εστίασης, με στόχο να προβάλει τη γαστρονομική ταυτότητα του Δήμου Καβάλας.

Σε συνεργασία με το γραφείο Ε.Ο.Τ. της Μόσχας, επίσης, στις 16 Απριλίου 2018 θα επισκεφθεί την Καβάλα και ειδικά την περιοχή των Φιλίππων, μία από τις πιο γνωστές blogger της Ρωσίας, που εξειδικεύεται στον ιαματικό τουρισμό, θα επισκεφθεί το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, με στόχο την προβολή του στη Ρωσική τουριστική αγορά.

Οι επισκέψεις των εκπροσώπων του Τύπου και των τουριστικών πρακτόρων επιτεύχθηκαν έπειτα από τις επαφές στις εκθέσεις τουρισμού, στις οποίες συμμετείχε η «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», υλοποιώντας την απόφαση της επιτροπής τουρισμού του Δήμου Καβάλας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.