Διοίκηση και «αντιπολίτευση» στο δημοτικό συμβούλιο Δήμου Καβάλας «διασταύρωσαν τα ξίφη τους», για μία ακόμα φορά, στην τελευταία «διπλή» συνεδρίαση του 2020, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου. Στην πρώτη από τις δύο διαδοχικές συνεδριάσεις συζητήθηκε ο προϋπολογισμός του οικονομικού έτους 2021. Όπως και στο τεχνικό πρόγραμμα, έτσι και στον προϋπολογισμό, η συζήτηση έχει έντονο και καθαρά πολιτικό χαρακτήρα. Ο δήμαρχος, που είναι επικεφαλής της διοίκησης, έκανε την τοποθέτησή του δίνοντας το πολιτικό στίγμα της εισήγησης. Ο προϋπολογισμός, είπε ο Θόδωρος Μουριάδης, είναι μία ορθή αποτίμηση των εσόδων και των εξόδων, είναι βαθιά αναπτυξιακός, υλοποιήσιμος και ανταποκρίνεται στις δεσμεύσεις της δημοτικής Αρχής, αλλά και στις ανάγκες των δημοτών. Επίσης, αναφέρθηκε στις βασικές προτεραιότητες του προϋπολογισμού, που είναι: ο κοινωνικός τομέας, η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, ο πολιτισμός, η αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων, η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών, η επίλυση ζητημάτων που έχουν αναπτυξιακή σημασία και η τακτοποίηση των οικονομικών υποχρεώσεων του Δήμου.

Εν συνεχεία μίλησαν ορισμένοι από τους αντιδημάρχους και μετά από αυτούς, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Κώστας Πεφάνης, έδωσε τον λόγο στους επικεφαλής και τους δημοτικούς συμβούλους των υπόλοιπων παρατάξεων. Από τις τοποθετήσεις τους διαφάνηκε πως υπάρχει, ακόμα, μία ανοχή προς τη διοίκηση, λόγω των δύσκολων συνθηκών της πανδημίας του covid-19, ωστόσο έγινε και κριτική για τις επιλογές του δημάρχου και των συνεργατών του.

Τελικά, ο προϋπολογισμός του έτους 2021 εγκρίθηκε με 14 θετικές ψήφους, από τους 24 δημοτικούς συμβούλους που ήταν παρόντες στη συζήτηση και επί συνόλου 41 δημοτικών συμβούλων.

Ο Δήμος προσέφυγε νομικά

για το πάρκινγκ «Ροδόπη»

Στη δεύτερη (τακτική) συνεδρίαση, μεταξύ άλλων, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, την ανάθεση σε δικηγορικό γραφείο των Αθηνών, της υπόθεσης που αφορά στη λειτουργία του υπαίθριου χώρου στάθμευσης «Ροδόπη». Ο χώρος αυτός, σύμφωνα με απόφαση του χωρικού αντιπεριφερειάρχη, Κώστα Αντωνιάδη, πρέπει να «σφραγιστεί», γιατί δεν διαθέτει την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας. Οι νομικοί θα εκπροσωπήσουν τον Δήμο Καβάλας στην προσφυγή που έκανε κατά της απόφασης του αντιπεριφερειάρχη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.