Αναμφίβολα η εφημερίδα αυτή, είναι υπέρ των συνεργασιών σε πολιτικό ή αυτοδιοικητικό επίπεδο, φτάνει, οι συνεργασίες αυτές για γίνονται για το καλό του τόπου.

Βασικός λόγος της αναφοράς μας αυτής, είναι η σχετική ανακοίνωση της σύγκλισης των παρατάξεων του Δήμου Δράμας, «Πόλη και Ζωή» και «Project 2020».

Για να πούμε «και του στραβού το δίκιο», όπως λέει η γνωστή ρήση, έχει απόλυτο δίκιο ο Πρόεδρος του Μικροχωρίου Χρήστος Κυριακίδης, να διαμαρτύρεται.

Διαμαρτύρεται με ανακοίνωσή του, επειδή, μετά τη συνάντηση που είχαν από κοινού οι πιο πάνω παρατάξεις με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Δράμας,  καθόλου δεν διαπιστώθηκε, όπως λέει, ότι οι κοινότητες έχουν εγκαταλειφθεί από την δημοτική αρχή.

Έχουν γίνει παρεμβάσεις στο Μικροχώρι, είπε, που χρόνιζαν εδώ και χρόνια και επιλύθηκαν από τη σημερινή δημοτική αρχή, ενώ άλλα ήδη προγραμματίζονται.

Ζητά να του απαντήσουν, γιατί στην κοινή τους ανακοίνωση αναφέρουν μόνο στην πρώτη παράγραφο, ότι οι κοινότητες εγκαταλείφθηκαν, χωρίς να αναφέρουν συγκεκριμένα στοιχεία.

Η υπόλοιπη ανακοίνωση αναφέρεται στο «προξενιό», όπως λέει των δυο παρατάξεων, αδικώντας τα θέματα των κοινοτήτων, τα οποία απλώς έδωσαν αντιπολιτευτικό τίτλο στην ανακοίνωση.

Θα μπορούσαν, δήλωσε, να κάνουν ξεχωριστή ανακοίνωση για την κοινή πορεία των δυο παρατάξεων.

Ίσως χρειάζεται να δώσουμε μεγαλύτερη σημασία σ’ αυτό που λέει, πως είναι προσβολή για τους συγχωριανούς του να γράφουν οι δυο παρατάξεις για εγκατάλειψη, πράγμα που δεν ισχύει για το Μικροχώρι.

Κανένα στέλεχος, λέει, μέχρι τώρα, από τις δυο αυτές παρατάξεις, στις δυόμιση χρόνια της διοίκησης Μαμσάκου, δεν επισκέφθηκε το Μικροχώρι.

Λέμε, λοιπόν, πως αν πραγματικά διαπίστωσαν οι δυο αυτές παρατάξεις ότι οι κοινότητες έχουν εγκαταλειφθεί από τον Δήμο, καλό είναι να μας πουν κάποια παραδείγματα από τις διαπιστώσεις τους αυτές.

Με την μαρτυρία του Προέδρου του Μικροχωρίου, μάλλον συμπεραίνει κανείς, ότι ο Δήμος έδειξε πραγματικό ενδιαφέρον για τον χωριό αυτό (τουλάχιστον) και αντιθέτως έζησε την εγκατάλειψη από τις παρατάξεις αυτές που δεν το επισκέφθηκαν καν.

Να μας πει και ο Χρήστος Κυριακίδης, ποιες είναι οι σημαντικές παρεμβάσεις που έκανε η δημοτική αρχή στα δυόμιση χρόνια της διοίκησής της στο Μικροχώρι, για να ξέρουμε γιατί πράγμα μιλάμε.

Ξέρουν όλοι οι αναγνώστες μας, πως έτσι όπως είναι σήμερα το αυτοδιοικητικό τοπίο στη Δράμα, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, ο Χρ. Μαμσάκος στις επόμενες εκλογές θα κάνει περίπατο.

Ο Κυριάκος Χαρακίδης, φεύγοντας από την παράταξη, δεν άφησε κάποιον με την ίδια δυναμική να ηγηθεί στην παράταξή του και μπορεί να διεκδικήσει τον Δήμο.

Προφανώς και τα ίδια τα στελέχη του το αντιλαμβάνονται αυτό και ψάχνονται. Αρχικά, δήλωσαν ότι θα ψάξουν να βρουν κάποιον γενικής αποδοχής, μέσα ή έξω από την παράταξη.

Ρωτάμε, αν γνωρίζουν πόσο δύσκολο είναι να γίνει κάτι τέτοιο. Έχουμε το αποτυχημένο παράδειγμα του Κώστα Ευμοιρίδη, που μπήκε φυτευτός στην παράταξη του Μαυρίδη στο Νευροκόπι και βέβαια ατύχησε.

Στην «Πόλη και Ζωή» πίστεψαν, ότι με την ενδυνάμωση με συνεργασία της παράταξης «Project 2020», θα βρεθεί και ο αρχηγός, αλλά να θυμούνται, πως κάθε συνεργασία, δεν φέρνει υποχρεωτικά και την ενδυνάμωση.

Το πώς θα συμφωνήσουν, οι δυο παρατάξεις να τους εκπροσωπήσει ένα πρόσωπο έξω απ’ αυτές, κι αυτό δεν είναι εύκολο, αφού όλοι στον τόπο αυτό, γνωριζόμαστε!!!

Υπάρχει και η ανακοίνωση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας Κων. Μπαϊρακτάρη, στην οποία στηλιτεύει την αποχώρηση της αντιπολίτευσης, από την Ειδική Συνεδρίαση.

Φυσικά, υποστηρίζει, ότι πρώτα έπρεπε να γίνει ολοκληρωμένος ο απολογισμός του Δήμου, με τον Δήμαρχος και τους δυο εισηγητές και μετά να έκαναν την κριτική τους οι επικεφαλής των παρατάξεων.

Χωρίς, λέει, να ακούσουν ολόκληρο τον απολογισμό της δημοτικής αρχής, τι θα είχαν να πουν οι επικεφαλής των παρατάξεων;;;

Ψάξαμε και μας είπαν, ότι πράγματι στον κανονισμό λειτουργίας αναφέρεται πως μετά τον Δήμαρχο μιλάνε οι επικεφαλής των παρατάξεων και στον τύπο, έχει δίκιο η αντιπολίτευση.

Ωστόσο, νομίζουμε ότι οι ισχυρισμοί του Προέδρου, είναι σωστοί, γιατί τι είδους κριτική θα έκαναν χωρίς να ακούσουν ολόκληρο τον απολογισμό; Και ήταν λόγος να αποχωρήσουν;;;

Καλή Ανάσταση!!!

Γιώργος Γ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.