Απορούμε, πως γίνεται η τρίχα, τριχιά, στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας, και ορισμένοι το μόνο που έχουν στο μυαλό τους είναι το πώς θα δημιουργήσουν πρόβλημα στη λειτουργία του Δήμου.

Βεβαίως και πρέπει να τηρείται η νομιμότητα και να τηρείται κατά γράμμα ό,τι ορίζει ο κανονισμός και ο νόμος, αλλά αυτοί που επιμένουν στις λεπτομέρειες, πρέπει οι ίδιοι να είναι πάντα τηρητές των κι όχι κατά περίπτωση.

Για το ζήτημα της τροποποίησης του προϋπολογισμού λέμε, που με κοινή συμφωνία θα έπρεπε να δεχθούν την ψήφο του Μουρβετίδη, αφού στην ουσία της τροποποίησης δεν υπήρχε ουσιαστικά διαφωνία.

Δίκιο, όμως έχουν οι της αντιπολίτευσης, στο πρώτο ζήτημα της εισαγωγής ως έκτακτο του θέματος της χρηματοδότησης της Δραμοινογνωσίας.

Έκτακτο θέμα όταν μπαίνει, πρέπει να δικαιολογείται, αλλά νομίζουμε ότι όλοι ήξεραν πότε θα γίνει η Δραμοινογνωσία και ότι η χρηματοδότηση έπρεπε να περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ζήτημα, λοιπόν, εκτάκτου, δεν υπήρχε, αλλά καλά έκανε η αντιπολίτευση που ψήφισε θετικά, έστω και με τις επιφυλάξεις που δίκαια εξέφρασε.

Η δική μας όμως απορία είναι, γιατί η Αντιπεριφέρεια Δράμας, δεν μας λέει τον προγραμματισμό των εξόδων της και σε τι δράσεις και πόσα χρήματα θα διαθέσει για την διοργάνωση της Δραμοινογνωσίας.

Θυμόμαστε ακόμη τις αυθαιρεσίες που είχε κάνει πρόπερσι και με την δημοσιοποίησή τους ο αείμνηστος Παυλίδης είχε τραβήξει το αυτί του Πατακάκη…

Ίσως να μην έχει άδικο ο Στεφανίδης της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που ψήφισε μεν θετικά για την χρηματοδότηση της Δραμοινογνωσίας, αλλά διαχώρισε τη θέση του για τη μια Κυριακή που τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά λόγω της διοργάνωσης.

Κι αυτό, γιατί δεν μπορούμε να φανταστούμε, πως όσοι έρθουν από άλλες περιοχές, ή οι Δραμινοί που θα πάνε στα οινοποιεία και στις άλλες εκδηλώσεις της Δραμοινογνωσίας, θα βγουν και στην αγορά για να πάρουν ρούχα, παπούτσια και εσώρουχα…

Λέμε λοιπόν, ότι ο Εμπορικός Σύλλογος θα έπρεπε να προστατεύσει τους επαγγελματίες και τους υπαλλήλους τους, και αν τους επιτρέψει να πάνε να διασκεδάσουν όπως όλοι…

Μας ρωτούν γιατί δεν γράψαμε τίποτα που να έχει σχέση με τη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑίος βουλευτής Δράμας Χρ. Καραγιαννίδης.

Νομίζουμε ότι ο Χρ. Καραγιαννίδης, δεν αντέχει την κριτική που του ασκεί η εφημερίδα μας και γι αυτό δεν μας καλεί σε συνεντεύξεις, ούτε μας στέλνει το γραφείο του τα δελτία τύπου που βγάζει κάπου κάπου.

Ξέρουμε, βέβαια, λεπτομερώς, τι είπε στην συνέντευξη που έδωσε, αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε την πρόκλησή του, να αγνοεί την τοπική κοινή γνώμη και να δίνει συνεντεύξεις μια φορά το χρόνο και αν…

Ο Χρ. Καραγιαννίδης, ασχολείται με την Δράμα και έρχεται να απαντήσει στα τοπικά θέματα, μόνο όταν νοιώσει ότι κοντεύει να ξεχαστεί από τους ψηφοφόρους…

Προφανώς δεν ήταν τυχαίο που δεν γράψαμε «να ξεχαστεί από τους ψηφοφόρους του», γιατί δεν ξέρουμε αν και πόσοι του έμειναν…

Ρωτάνε γιατί δεν σχολιάσαμε τα όσα είπε. Τι να σχολιάσουμε; Ότι τα έβαλε με τον Θωμά Μαργαρίτη, που αν και εξωθεσμικός πέτυχε όσα αυτός, ως θεσμικός δεν πέτυχε;;;

Σίγουρο ήταν, και αναπότρεπτο, να τα βάλει και με τους άλλους δραμινούς βουλευτές, την Χαρά Κεφαλίδου και ιδιαίτερα τον Δημ. Κυριαζίδη, επειδή απασχολούν τη Βουλή και κάνουν πολλές ερωτήσεις.

Το θέμα της σύνδεσης της Δράμας με την Εγνατία οδό, μέσω Αμφίπολης κι όχι μέσω Καβάλας, είπε ότι επιδιώκει ο βουλευτής, προσαρμοζόμενος στις επιθυμίες της τοπικής κοινωνίας.

Υπάρχει όμως το ζήτημα, ότι ο σχεδιασμός τέτοιων δρόμων δεν γίνεται με βάσει τις επιδιώξεις των βουλευτών, ούτε με τις προτιμήσεις της κοινής γνώμης.

 

Φοβόμαστε, ότι γίνονται με βάση προτάσεις συγκοινωνιολόγων και αποφάσεις ειδικών και στα Υπουργεία, αυτών ο λόγος περνάει.

Χρήσιμος φαντάζει, αλήθεια, ο δρόμος Δράμας-Αμφίπολης, στη σημερινή χρονική συγκυρία, ωστόσο, μακροπρόθεσμα, νομίζουμε ότι ο δρόμος Δράμας-Καβάλας θα είναι πολύ πιο χρήσιμος για τον τόπο μας.

Ψάχνουμε να βρούμε γιατί επιδιώκεται να δοθεί προτεραιότητα στο δρόμο της Αμφίπολης και καταλήγουμε, ότι ο δρόμος αυτός είναι μεν χρήσιμος, για τα φορτηγά που πηγαίνουν στη Θεσσαλονίκη, όχι όμως για τους συμπολίτες που πηγαίνουν στη θάλασσα, στο αεροδρόμιο και στην Καβάλα, όπου πολλοί εργάζονται.

Ωστόσο, κανείς δεν λέει ότι δεν χρειάζεται ο δρόμος της Αμφίπολης. Απλώς επισημαίνουμε ότι, κατά την άποψή μας, έχει προτεραιότητα ο δρόμος της Καβάλας για την εξυπηρέτηση των πολλών…

Γιώργος Γ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.