ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ A’ (έως 12 ετών)

1ο  ΒΡΑΒΕΙΟ

Το σιδερωμένο φύλλο, Κινηματογραφικο εργαστήριο του 13ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών

Για τη σκηνοθεσία, τη μουσική, τα χρώματα, τα κοστούμια, τους καλοπαιγμένους και κωμικούς ρόλους, αλλά και για το σοβαρό μήνυμά της. Γιατί μας θυμίζει ότι η φύση δεν είναι ανεξάντλητη και η αξία της είναι ανυπολόγιστη και δεν μετριέται σε χρήμα. Είμαστε όλοι φιλοξενούμενοι στη γη και τα πάντα απορρέουν από τα φύλλα: η φύση, ο αέρας και το νερό.

2ο ΒΡΑΒΕΙΟ

Γιατί έτσι μας καπνίζει , Δημοτικό Σχολείο Ελαιοχωρίου Καβάλας

Γιατί είναι μια καλοφτιαγμένη ταινία με ωραία παρουσίαση και ενδιαφέροντα στοιχεία, που κρατάει το ενδιαφέρον του θεατή και παράλληλα περνάει ένα σημαντικό μήνυμα: Ότι το κάπνισμα κάνει κακό, τόσο στους καπνιστές όσο και στους γύρω τους

3ο ΒΡΑΒΕΙΟ

Ζωντανός Υπολογιστής, 21ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου

Για το περιεχόμενο και την ενδιαφέρουσα ιδέα που αποδόθηκε με καλή σκηνοθεσία και φωτισμό. Για τα μηνύματα που δίνει, ότι ο υπολογιστής είναι δίκοπο μαχαίρι και ότι τους φίλους μας δεν τους παρατάμε ό,τι κι αν γίνει.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β’ (13-16 ετών)

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ

Στάχτες, Γενικό Λύκειο Κρεστένων

Για την πρωτοτυπία στην απόδοση του θέματος, την καλή του σκηνοθεσία, τη μεγάλη παρουσία των παιδιών σε κεντρικούς ρόλους με δυνατές ερμηνείες. Γιατί είναι μια ταινία ζωντανή, δυνατή και αλληλέγγυα που μας συγκίνησε και ξαναζωντάνεψε μνήμες από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, που μας έχουν όλους και όλες σημαδέψει.

2ο ΒΡΑΒΕΙΟ

Αληθινά Όνειρα,  Ειδικό Γυμνάσιο και Ειδικό Γενικό Λύκειο Αθηνών

Γιατί αγγίζει ένα πολύ ευαίσθητο θέμα και περνά ισχυρά μηνύματα για τη ζωή και ποια είναι τα πραγματικά πρότυπα δύναμης και αξιών. Θίγει με ιδιαίτερο τρόπο ένα γνωστό θέμα και το κάνει να μας αγγίζει περισσότερο, γιατί τα παιδιά δεν ακολουθούν σενάριο, εκφράζονται ελεύθερα και μας δίνουν τις δικές τους αλήθειες. Μας δείχνει ότι είμαστε όλοι ίσοι κι έχουμε ίσα δικαιώματα κι ότι τα πάντα είναι δυνατά για όλους, αρκεί να το πιστεύουμε. Τα παιδιά αυτά έχουν πολλή δύναμη και δίνουν δύναμη και σε εμάς, να μην τα παρατάμε.

3ο ΒΡΑΒΕΙΟ

12 εβδομάδες, 2ο Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας

Γιατί διαχειρίζεται ένα πολύ σοβαρό θέμα, συχνά ταμπού, με ωραίο και πρωτότυπο τρόπο. Μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη σε νεαρή ηλικία δημιουργεί διλήμματα για επιλογές που αλλάζουν τη ζωή. Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα μας, είναι σοβαρό και επηρεάζει τόσο το κορίτσι, όσο όμως και το αγόρι. Παρά την πληροφόρηση που έρχεται από το ίντερνετ και άλλες πηγές, υπάρχει ακόμα δυσκολία να διαχειριστεί κανείς το ζήτημα. Χρειάζεται λοιπόν να μιλάμε και να μην είμαστε μόνοι μας σε αυτό.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Γ’ (17-20 ετών)

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ

Wreathless, Kινηματογραφική Oμάδα Belladonna

Ξεχώρισε για τη σκηνοθεσία, τις ερμηνείες, τα σκηνικά και κοστούμια της. Για τον άρτιο, κινηματογραφικά, τρόπο και γλώσσα που πραγματεύεται ένα θέμα, το οποίο αφήνει ανοιχτές πολλές ερμηνείες και εξάπτει την φαντασία μας. Για το πώς αποδίδεται η ένταση, ο πόνος, ο θυμός σε διαφορετικές ιστορίες ανθρώπων.

[Το βραβείο συνοδεύεται από δύο πλήρεις υποτροφίες που προσφέρει ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΚΜΗ σε ισάριθμους συντελεστές της ταινίας].

2ο ΒΡΑΒΕΙΟ

Hate Calling, 7ο Γενικό Λύκειο Νέας Σμύρνης

Γιατί θίγει το θέμα της ξενοφοβίας και του ρατσισμού με έναν πρωτότυπο και όχι εύκολο και ασφαλή τρόπο, σε ένα σουρεαλιστικό σκηνικό και με αλληγορικά στοιχεία, κάνοντας έτσι τη διαφορά. Γιατί μας πέρασε μηνύματα όπως το ότι η κοινωνία μάς επιβάλει ρατσιστική σκέψη και συμπεριφορά αλλά εξαρτάται από τον καθένα πώς θα το διαχειριστεί και αν θα το αποδεχτεί και ακόμα, ότι οι νέοι που ψάχνουν σήμερα για δουλειά έρχονται αντιμέτωποι με τα πιστεύω τους για ένα κομμάτι ψωμί.

3ο ΒΡΑΒΕΙΟ

Χαμένος, ΕΠΑΛ Καστοριάς

Γιατί με δυνατά  πλάνα και αφήγηση μπαίνει στο μυαλό, την ψυχή, τις σκέψεις, τα πιστεύω και τις ελπίδες των νέων. Γιατί νιώσαμε ότι η σκηνοθεσία, με τα παγωμένα τοπία και το μυστήριο, αποδίδει την παγωμάρα μιας ολόκληρης κοινωνίας και πάει πέρα από το προφανές.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΝΕΙΕΣ

Somewhere only we know, Ερατώ Μπαλόγλου

Αργυρώ, 1ο ΕΠΑΛ και 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Άργους

ΕΙΔΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Βραβείο Εγγραμματισμού στα Μέσα

Ο κόσμος που θέλουμε, 5ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου Θεσσαλονίκης

Για τη συμμετοχή και συνεργασία όλων των μαθητών/τριών του σχολείου στην ταινία και την ευαισθητοποίησή τους σε ζητήματα Αειφορίας.

Συνήγορος του Πολίτη για τα δικαιώματα του Παιδιού

Μη σ(κύβοι)ς το κεφάλι, Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αθηνών

Βραβείο Νίκου Καβουκίδη

Μη σ(κύβοι)ς το κεφάλι, Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αθηνών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.