Με την έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα καλυφθούν οι αυξημένες δαπάνες του χειμώνα.

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση και για τον Δήμο Κάτω Νευροκοπίου ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, στο πλαίσιο υλοποίησης σχεδιασμού του Υπουργείου σύμφωνα με τον οποίο είκοσι εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για την στήριξη ορεινών και μειονεκτικών Δήμων όλης της χώρας.

Στην ανακοίνωση αυτή προέβη ο Υπουργός κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στον Δήμο Παρανεστίου, με την ευκαιρία περιοδείας του στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.  Ογδόντα πέντε συνολικά Δήμοι της χώρας θα λάβουν την έκτακτη αυτή οικονομική ενίσχυση  μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Κάτω Νευροκοπίου.

Η κατανομή των χρημάτων θα γίνεται, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, με δύο παραμέτρους. Κατά την πρώτη παράμετρο θα χρηματοδοτούνται όλοι οι Δήμοι ισόποσα με ένα ποσό και τα υπόλοιπα χρήματα θα διανεμηθούν έχοντας όμως αυτή τη φορά ως βασική παράμετρο υπολογισμού τον πληθυσμό κάθε Δήμου σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής.

Με τον τρόπο αυτό το Υπουργείο ευελπιστεί πως θα βοηθηθούν μικροί μειονεκτικοί, ορεινοί και νησιωτικοί Δήμοι να αντιμετωπίσουν ανάγκες τους.

Για τον Δήμο Κάτω Νευροκοπίου δεν είναι μόνο τα παραπάνω χαρακτηριστικά που καθιστούν επιβεβλημένη την έκτακτη χρηματοδότηση αλλά και το γεγονός πως η περιοχή αντιμετώπισε έναν χειμώνα που προκάλεσε πραγματικά μεγάλες δαπάνες για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που προέκυψαν.

Αποχιονισμός οδικού δικτύου και προμήθεια άλατος είναι δύο μόνο από τα παραδείγματα δραματικής αύξησης δαπανών πέρα των προϋπολογισθέντων, που μπορούν να αναφερθούν.

Η Διοίκηση του Δήμου είχε ενημερώσει έγκαιρα τα αρμόδια Υπουργεία για τις συνθήκες οικονομικής ασφυξίας που δημιουργούνται εξαιτίας των αυξημένων δαπανών για την αντιμετώπιση των κυμάτων κακοκαιρίας που έπληξαν πολλές περιοχές της χώρας τον χειμώνα που πέρασε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.