Αναγκαστήκαμε λόγω του χιονιά της προηγούμενης εβδομάδας να μην εκδώσουμε το ΞΥΡΑΦΙ, για αντικειμενικούς λόγους και ζητούμε συγνώμη γι αυτό από τους τακτικούς αναγνώστες μας.

Βεβαίως, μακάρι προβλήματα λόγω των καιρικών φαινομένων να είχαμε μόνο εμείς, αλλά νομίζουμε πως όλους μας επηρέασε τελικά και μας έβγαλε από τον προγραμματισμό μας.

Για ορισμένους, τα πράγματα ήταν πολύ πιο δύσκολα, αφού αποκλείστηκαν κάποιοι στα χωριά τους και στα σπίτια τους, άλλοι είχαν δυσκολίες να πάνε στις δουλειές τους και κάποιοι άλλοι είχαν προβλήματα ύδρευσης.

Δεν μιλάμε για τους εργαζόμενους στους Δήμους, αλλά και στους αιρετούς, οι οποίοι πραγματικά ξεπέρασαν τους εαυτούς τους στην προσπάθειά τους να κρατήσουν τους κεντρικούς, τουλάχιστον, δρόμους ανοικτούς.

Ευχαριστούμε όλους αυτούς που αγωνίστηκαν χωρίς να κοιτούν τα ρολόγια, έξω και πέρα από αυτό που όριζε το καθήκον τους, εργαζόμενους στους Δήμους, στην ΔΕΗ, τους χειριστές, τους αστυνομικούς κ.ά.

Ζαβοί πάντα υπάρχουν ανάμεσα στους συμπολίτες μας, και είναι αυτοί που απαιτούσαν να πάει ο Δήμος να ρίξει αλάτι και να καθαρίσει τα σκαλάκια τους και έβριζαν και φώναζαν.

Η αλήθεια είναι, πως πάρα πολλοί συμπολίτες μας, δεν έμειναν αδρανείς, πήραν το φτυάρι και τη σκούπα και καθάρισαν τα χιόνια από τα πεζοδρόμιά τους, έριξαν αλάτι που πήραν από το Δήμο ή από του σούπερ μάρκετ σε επικίνδυνα σημεία της γειτονιάς τους και θέλουμε να τους επαινέσουμε.

Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούμε, ότι δεν μπορεί να έχουμε μόνο απαιτήσεις από τον Δήμο, την ΔΕΥΑ και την Περιφέρεια, αλλά θα πρέπει κι εμείς να κάνουμε ότι μπορούμε σε τέτοιες δύσκολες ώρες.

Ίσως, να είναι αρκετό και μόνο, να κάνουμε υπομονή και να δείξουμε την απαραίτητη κατανόηση, αφού οι Δήμοι μας, δεν είναι έτοιμοι, και δεν μπορεί να είναι, για να αντιμετωπίσουν ένα φαινόμενο που εμφανίζεται κάθε 30-50 χρόνια.

Κατηγορούσαν την ΔΕΥΑ και τους υδραυλικούς κάποιοι, γιατί δεν έσπευσαν να πάνε τα συνεργεία της ανταποκρινόμενα στις κλήσεις τους, ενώ οι ίδιοι δεν έκαναν τίποτα να προστατεύσουν τις γυμνές σωληνώσεις από την παγωνιά.

Λιώσανε τα πρώτα χιόνια και αμέσως άρχισαν οι απαιτήσεις για να μαζευτούν τα σκουπίδια που δεν μαζευόταν για λίγες μέρες, αφού το προσωπικό ασχολιόταν με την αντιμετώπιση του χιονιά.

Μερικοί, (αρκετοί θα λέγαμε) συμπολίτες μας, τις μέρες αυτές, έβγαζαν τα σκουπίδια τους κανονικά, γέμιζαν οι κάδοι και εξακολουθούσαν να τα αφήνουν έξω απ’ αυτούς.

Να τα άφηναν για λίγες μέρες στα μπαλκόνια τους, προφανώς, ούτε τους πέρασε από το μυαλό και προτιμούσαν να γίνονται τα σκουπίδια λόφοι γύρω από τους κάδους.

Ξέρουμε, ότι ίσως την ώρα που διαβάζετε τις γραμμές αυτές, να έχει έρθει νέο κύμα κακοκαιρίας, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις και κανείς μας δεν πρέπει να επαναπαυθεί.

Ορισμένες περιοχές, όπως το Νευροκόπι, ακόμη ταλαιπωρούνται με χαμηλές θερμοκρασίες και τον παγετό και σήμερα που αναμένεται νέα χιονόπτωση οι κάτοικοι των περιοχών αυτών θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί.

Προσέξαμε, ότι ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι θεωρούν τους εαυτούς τους εν δυνάμει (μελλοντικούς) Δημάρχους, δεν πήγαν καν στον Δήμο τους να θέσουν τον εαυτό τους στην υπηρεσία του.

Ραχάτι στους καναπέδες τους και έκαναν αντιπολιτευτικά σχόλια στο διαδίκτυο κατηγορώντας την δημοτική τους αρχή για ανεπάρκεια.

Στα δύσκολα όλοι αυτοί οι τύποι, θα πρέπει να δείξουν αν πραγματικά αγαπούν τον τόπο τους και θέλουν να αγωνιστούν για το γενικό καλό, εκτός κι αν το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να πιάσουν καρέκλα!!!

Το θέμα είναι, πως είμαστε πεπεισμένοι, πως το ενδιαφέρον της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτικών συμβούλων, περιορίζεται μόνο κατά το διάστημα που είναι δημοτικοί σύμβουλοι κι αυτό …αν!

Υπάρχει κανείς που να είδε να ενδιαφέρεται (ενεργά) με τα κοινά, κάποιος από τους παλιούς δημοτικούς συμβούλους παλιότερων θητειών;

Φοβόμαστε, πως κανείς παλιός δημοτικός σύμβουλος δεν έρχεται καν να παρακολουθήσει ως απλός δημότης, έστω μια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, εκτός κι αν έχει ιδιαίτερα προσωπικό ενδιαφέρον για κάποιο θέμα.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η κακοκαιρία και η χιονόπτωση της προηγούμενης εβδομάδας, έκανε κι ένα καλό και έφερε πάρα πολύ κόσμο στο Φαλακρό.

Ψάχνουν να βρουν κατάλυμα ορισμένοι γύρω από το Φαλακρό για να εκδράμουν στο χιονοδρομικό και δεν βρίσκουν.

Ωστόσο, καιρός ήταν να ρεφάρουν οι ξενοδόχοι αυτών των περιοχών που τα προηγούμενα χρόνια είχαν πέσει σε μαύρη απελπισία.

Γιώργος Γ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.