Στην διατριβή αναλύονται τα δίκτυα τρομοκρατικών οργανώσεων: Έγινε η δημόσια υποστήριξη της διδακτορικής διατριβής του Δρ. Αλέξανδρου Σπυρόπουλου

0
813

Την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024, πραγματοποιήθηκε η δημόσια υποστήριξη της διδακτορικής διατριβής του υποψήφιου διδάκτορα, Αλέξανδρου Σπυρόπουλου (του Ζαχαρία), του τμήματος Φυσικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης (Δ.Π.Θ.), στο φουαγιέ του μεγάλου αμφιθεάτρου της πανεπιστημιούπολης Καβάλας. Η διδακτορική διατριβή, όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, υλοποιήθηκε υπό την επίβλεψη του καθηγητή του τμήματος Φυσικής, Βασίλη Τσιάντου. Το θέμα της διδακτορικής διατριβής ήταν: “Study of Complex Systems with Tools of Network Theory|Application: Analysis of Networks of Terrorist Organizations”. Στην διατριβή αναλύονται τα δίκτυα τρομοκρατικών οργανώσεων μέσω της εφαρμογής μαθηματικών εργαλείων από την θεωρία δικτύων. Μελετώνται τέσσερα κρίσιμα ερωτήματα:

-Η χρήση εργαλείων θεωρίας δικτύων στην αναγνώριση διαφορετικών ρόλων εντός των τρομοκρατικών οργανώσεων.

-Η σχέση αυτών των ρόλων με την ανάπτυξη τρομοκρατικών δράσεων.

-Η ταυτοποίηση δεικτών που σηματοδοτούν πρόωρες προειδοποιήσεις για επικείμενες τρομοκρατικές ενέργειες.

-Η πρόταση διαμόρφωσης στρατηγικών για την διάλυση των τρομοκρατικών δικτύων προτού αυτά δράσουν.

Για την απάντηση των ανωτέρω ερωτημάτων χρησιμοποιήθηκαν πραγματικά δεδομένα από τέσσερεις τρομοκρατικές οργανώσεις, από διαφορετικά μέρη του κόσμου. Την δημόσια υποστήριξη της διδακτορικής διατριβής παρακολούθησαν: η κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Δ.Π.Θ., καθηγήτρια Σεβαστή Χατζηφωτίου, ο πρόεδρος του τμήματος Φυσικής, αναπληρωτής καθηγητής Νικόλαος Βορδός, μέλη Δ.Ε.Π. της επιστημονικής κοινότητας στην Καβάλα, υποψήφιοι διδάκτορες και μεταπτυχιακοί φοιτητές. Η εξεταστική επιτροπή της διδακτορικής διατριβής, αποτελούμενη από τέσσερις καθηγητές του Δ.Π.Θ. και τρεις άλλων Α.Ε.Ι. της χώρας, αξιολόγησε την διδακτορική διατριβή του Αλέξανδρου Σπυρόπουλου με την ανώτερη βαθμολογία «Άριστα με διάκριση», διότι συντελούνται οι εξαιρετικές περιπτώσεις που προσδιορίζονται από το άρθ. 43, παρ. 2.9, του κανονισμού μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Φ.Ε.Κ. αρ. φύλλου 6466 της 13/11/2023). Ο Δρ. Αλέξανδρος Σπυρόπουλος, είναι ο πρώτος διδάκτορας του τμήματος Φυσικής του Δ.Π.Θ. Η ερευνητική του εργασία παρήγαγε εννέα (9) δημοσιεύσεις σε έγκυρα διεθνή περιοδικά με κριτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.