Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος: Στο «προσκήνιο» τα απορρίμματα στην λίμνη του Νέστου

0
167

Στην τεχνητή λίμνη του Νέστου και στα όρια των Κοινοτήτων Ποταμών και Μικροκλεισούρας, για μία ακόμη φορά η ρύπανση της λίμνης, είναι το κεντρικό ζήτημα στις συζητήσεις.

Εκατοντάδες τόνοι απορριμμάτων που τα προηγούμενα χρόνια αποτέθηκαν στις όχθες και τα πρανή της λίμνης, τώρα πλέον επιπλέουν στην επιφάνεια του νερού. Αρκετές ημέρες όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν τα απορρίμματα είναι εμφανή στην επιφάνεια του νερού και φυσικά καταλαμβάνουν πολύ μεγάλη έκταση.

Η ανάληψη πρωτοβουλιών για την εξάλειψη ή έστω για τον έλεγχο των αρνητικών επιπτώσεων του φαινομένου, είναι επιτακτική ανάγκη. Η τοπική κοινωνία συχνά είναι αντιμέτωπη με το ερώτημα εάν η δύσκολη αυτή κατάσταση, υπάρχει περίπτωση να γίνει και επικίνδυνη για την Δημόσια υγεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.