Μεγάλης σημασίας η εφαρμογή του νόμου για τον καθαρισμό των κενών οικοπέδων

0
188

Σε συναγερμό βρίσκονται οι ιδιοκτήτες οικοπέδων και άλλων κοινόχρηστων εκτάσεων οι οποίες αφημένες στην τύχη και ουσιαστικά παραμελημένες αποτελούν  συχνά εστίες ρύπανσης και ακόμα χειρότερα πιθανές εστίες ανάπτυξης πυρκαγιών.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων αυτών είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν στον καθαρισμό των εκτάσεων αυτών. Ο νόμος προβλέπει χρηματικά πρόστιμα για όσους δεν πράξουν τα δέοντα και αφήσουν τις εκτάσεις αυτές στην τύχη τους. Ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα πρέπει να περιορίζεται και η εφαρμογή του νόμου  αυτού σίγουρα βελτιώνει την κατάσταση.

Αρχική καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση των εργασιών και την υποβολή υπεύθυνης δήλωσης στον σχετικό ιστότοπο ήταν η 31 Μαΐου, όμως δόθηκε παράταση κατά έναν μήνα. Από την επόμενη χρονιά θα ισχύει το τέλος Μαΐου, οπότε και θα ξεκινούν έλεγχοι για τον εντοπισμό όσων δεν συμμορφώθηκαν με τον νόμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.