Στην Stena Drilling ανέθεσε η Energean Israel, θυγατρική του ομίλου Energean plc, το νέο γεωτρητικό πρόγραμμα ανάπτυξης στην θάλασσα του Ισραήλ, το οποίο θα εκτελεστεί την περίοδο 2022-2023, με στόχο την ανακάλυψη πάνω από 1 δισεκατομμύριο βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου, στην συντριπτική τους πλειοψηφία σε φυσικό αέριο. Το συμβόλαιο με την Stena Drilling, όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, προβλέπει την εκτέλεση μίνιμουμ τριών γεωτρήσεων και ενδεχομένως δύο ακόμα, με την πρώτη εξ’ αυτών να αναμένεται να αρχίσει στο πρώτο τρίμηνο του 2022. Οι επιβεβαιωμένες γεωτρήσεις θα ολοκληρωθούν εντός του 2022 και θα είναι οι ακόλουθες:

1) Η γεώτρηση ανάπτυξης του κοιτάσματος Karish North, το οποίο περιέχει 33 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου (1,2 τρισεκ. κυβικά πόδια), καθώς και 31 εκατομμύρια βαρέλια ρευστών υδρογονανθράκων βεβαιωμένα (2Ρ) αποθέματα, με την πρώτη παραγωγή αερίου να τοποθετείται στο δεύτερο εξάμηνο του 2023.

2) Η επιβεβαιωτική γεώτρηση Karish Main-04, η οποία θα στοχεύσει σε πρόσθετες ποσότητες υδρογονανθράκων στο κυρίως κοίτασμα Karish, οι οποίες εκτιμώνται σε 166 εκατομμύρια βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου.

3) Η ερευνητική γεώτρηση «Αθηνά» (Athena) στο Block 12, μεταξύ των κοιτασμάτων Karish και Tanin, η οποία στοχεύει σε 20 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου (0,7 τρισεκ. κυβικά πόδια αερίου) και επιπλέον 4 εκατομμύρια βαρέλια ρευστούς υδρογονάνθρακες, με τον κύριο στόχο της (10 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου και 2 εκατομμύρια βαρέλια ρευστούς υδρογονάνθρακες) να χαρακτηρίζεται από 70% πιθανότητες γεωλογικής επιτυχίας.

Η επιτυχία στην γεώτρηση «Αθηνά», θα περιορίσει σημαντικά το ρίσκο (de-risk) για επιπλέον 90 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου (2,5 τρισεκ. κυβικά πόδια) και 19 εκατομμύρια βαρέλια ρευστούς υδρογονάνθρακες μεταξύ του Block 12 και του κοιτάσματος Tanin. O Μαθιός Ρήγας, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Energean, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε χαρούμενοι που θα συνεργαστούμε και πάλι με την Stena. Το νέο γεωτρητικό πρόγραμμα έρχεται μετά την επιτυχημένη εκτέλεση των τριών γεωτρήσεων ανάπτυξης του κοιτάσματος Karish, καθώς και της γεώτρησης που ανακάλυψε το κοίτασμα Karish North στην θάλασσα του Ισραήλ στην διάρκεια της διετίας 2019-2020, γεωτρήσεων που εκτελέστηκαν από τη Stena. Το νέο πρόγραμμα έχει την προοπτική να διπλασιάσουμε τα αποθέματά μας, με κοιτάσματα τα οποία μπορούμε να αναπτύξουμε γρήγορα, με ασφάλεια και με ευνοϊκούς οικονομικούς όρους. Σε συνδυασμό με την αναμενόμενη έναρξη παραγωγής από το κυρίως κοίτασμα Karish στα μέσα του 2022, οι επόμενοι 12 μήνες θα μεταμορφώσουν την Energean στην ηγέτιδα ανεξάρτητη εταιρεία στην ανάπτυξη υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο».

Το νέο γεωτρητικό πρόγραμμα στο Ισραήλ, θα εκτελεστεί από το υπερσύγχρονο πλοιογεωτρύπανο Stena Icemax, το οποίο δύναται να πραγματοποιήσει γεωτρήσεις σε βάθος έως 10.000 πόδια. Τυχόν νέες ανακαλύψεις, θα αναπτυχθούν από το Energean Power, το πρώτο FPSO στην ιστορία της ανατολικής Μεσογείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.