Η καθημερινότητα του φθινοπώρου για τους κατοίκους της ακριτικής περιοχής έχει κύριο θέμα την εξασφάλιση της θέρμανσης.
Οι πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου έφεραν στο προσκήνιο τα ζητήματα της καθημερινότητας με σημαντικότερο αυτό των καυσόξυλων. Σε λίγες ημέρες το θέμα αυτό θα αποτελεί το κεντρικό θέμα των συζητήσεων για τα περισσότερα νοικοκυριά, και κυρίως για τα νοικοκυριά χαμηλών εισοδημάτων.
Το γεγονός πως την φετινή χρονιά θα μπορέσουν να προμηθευτούν καυσόξυλα με μειωμένη τιμή από το Δασαρχείο στο σύνολο τους τα νοικοκυριά του ακριτικού Δήμου, ασφαλώς και θεωρείται σημαντική και ιδιαίτερα θετική εξέλιξη. Το θέμα φυσικά του κόστους της θέρμανσης στην περιοχή δεν περιορίζεται αλλά ούτε ικανοποιείται από την συγκεκριμένη εξέλιξη. Σε πρώτο χρόνο η εφαρμογή του μέτρου για το σύνολο των κατοίκων είναι μια αλλαγή από τα μέχρι τώρα δεδομένα που ικανοποιεί τους κατοίκους του Δήμου, χωρίς αμφιβολία. Είναι μια εξέλιξη που επιτρέπει το σύνολο των κατοίκων να προμηθευτούν συγκεκριμένη ποσότητα καυσόξυλων με μειωμένη τιμή, κάτι που μέχρι την προηγούμενη χρονιά ίσχυε για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες.
Το κόστος θέρμανσης ήταν πάντα ένα σοβαρό ζήτημα για την τοπική κοινωνία και συνεχίζει να είναι. Απαιτούνται παρεμβάσεις όχι μόνο από την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και από την Πολιτεία, όπως το αυξημένο επίδομα θέρμανσης που θεσπίστηκε πριν λίγα χρόνια. Για την περιοχή του Κάτω Νευροκοπίου και περιοχές με όμοια χαρακτηριστικά το επίδομα θέρμανσης θα έπρεπε να καταβάλλεται αυξημένο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Όπως δήλωσε σε δημόσιες τοποθετήσεις του και ο Δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίο Ελευθέριος Ταμπουρίδης «ο αρχικός στόχος που ήταν να αυξηθεί η χρηματοδότηση προς το Δασαρχείο Κάτω Νευροκοπίου επετεύχθη και έγκαιρα τα χρήματα ήταν διαθέσιμα στο Δασαρχείο. Με την συνεργασία του Δασαρχείου Κάτω Νευροκοπίου, στόχος είναι να υπάρξουν και περεταίρω βελτιώσεις στο συγκεκριμένο μέτρο τα επόμενα χρόνια».



