ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ.: Ο Μ. Λαζαρίδης είναι, πάλι, εκτός πραγματικότητας!

0
234

Κριτική στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριο Λαζαρίδη, με αφορμή πρόσφατη αναφορά του στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (Ε.Σ.Υ.) και τις παρεμβάσεις που έκανε η κυβέρνηση, ασκεί η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος (Πα.Σο.Κ.). Με την δήλωσή του, σχολιάζει η Νομαρχιακή Επιτροπή, ο βουλευτής παρουσίασε μία εικονική πραγματικότητα σε πανελλήνιο και τοπικό επίπεδο.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του Πα.Σο.Κ. αναφέρει τα ακόλουθα: «Εκτός πραγματικότητας βρίσκεται, για άλλη μια φορά, ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης. Σε πρόσφατες δηλώσεις του, κάνει λόγο για εκσυγχρονισμό των δημόσιων νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.) από το Ταμείο Ανάκαμψης, παρουσιάζοντας μία εικόνα για τα δημόσια νοσοκομεία τουλάχιστον εικονική. Περαιτέρω, αναφέρεται και σε αντίστοιχες παρεμβάσεις στο νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας του Νομού Καβάλας. Αγνοεί, όμως, ο κύριος Λαζαρίδης, αλλά και οι υπόλοιποι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, την δραματική εικόνα τόσο του Εθνικού Συστήματος Υγείας γενικά, όσο και του νοσοκομείου της Καβάλας. Ας ρωτήσει τους ασθενείς που κλείνουν ραντεβού μετά από πολλούς μήνες για διαγνωστικές εξετάσεις, ή βλέπουν τα χειρουργεία τους να ακυρώνονται, ή να καθυστερούν επί σειρά μηνών. Η παντελής έλλειψη προσωπικού (πάνω από το 50% των οργανικών θέσεων περίπου), δεν επιτρέπει την λειτουργία όλων των κλινικών και αναγκάζει το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό να εργάζεται χωρίς ρεπό και υπό συνθήκες εξουθένωσης. Οι δε πολίτες ωθούνται με αυτό τον τρόπο, από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, να απευθυνθούν σε ιδιώτες γιατρούς για να εξυπηρετηθούν, ενώ την ίδια στιγμή πληρώνουν αδρά το κόστος της περίθαλψης και κανονικά θα έπρεπε να απολαμβάνουν δωρεάν και αξιοπρεπή περίθαλψη από τα δημόσια νοσοκομεία. Άλλωστε, ο κύριος Λαζαρίδης, αλλά και οι άλλοι 3 βουλευτές του Νομού Καβάλας, συνυπέγραψαν την «ληξιαρχική πράξη θανάτου του Ε.Σ.Υ.», υπερψηφίζοντας την διάταξη για τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία και για την δυνατότητα των γιατρών του Ε.Σ.Υ., να λειτουργούν και ιδιωτικά ιατρεία. Συνεπώς, είναι αναμενόμενο να δηλώνουν «περήφανοι» για την σημερινή εικόνα των δημόσιων νοσοκομείων.

Και στην Καβάλα, όμως, τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Μακρινά ραντεβού, ακυρώσεις χειρουργείων και έλλειψη υλικών, χαρακτηρίζουν την λειτουργία του Ε.Σ.Υ. και στην περιοχή μας. Το νοσοκομείο Καβάλας και τα Κέντρα Υγείας στέκονται όρθια, χάρη στην αυταπάρνηση και στον ηρωισμό των γιατρών και των νοσηλευτών, αλλά και του λοιπού προσωπικού του Ε.Σ.Υ., που παρά τις αντίξοες συνθήκες, δίνουν καθημερινά μάχη δίπλα στους πολίτες. Η Νέα Δημοκρατία και ο κύριος Μητσοτάκης, τους εμπαίζουν κανονικά και δεν τους έχουν εντάξει καν στα βαρέα και ανθυγιεινά, ενώ καμία συζήτηση δεν γίνεται και για την αύξηση των αποδοχών τους, ώστε να δοθούν κίνητρα σε νέους ανθρώπους να ενταχθούν στο Ε.Σ.Υ. Την ίδια ώρα, ενώ το νοσοκομείο Καβάλας διαθέτει ολοκαίνουριο αξονικό τομογράφο αξίας 1 εκατομμυρίου ευρώ και υπάρχει, επιτέλους, γιατρός που μπορεί να τον χρησιμοποιήσει και να κάνει σημαντικές επεμβάσεις (στεντ, ανευρύσματα, μπαλονάκια κ.λπ.), ώστε οι πολίτες του Νομού Καβάλας να μην ταλαιπωρούνται με μετακινήσεις και καθυστερήσεις, η έλλειψη προσωπικού, υλικών, αλλά και βούλησης κρατάει τον αξονικό τομογράφο σε αχρησία και τους αντίστοιχους γιατρούς δέσμιους των παθογενειών του κράτους. Αυτά συμβαίνουν στο νοσοκομείο της Καβάλας και σε όλο το Εθνικό Σύστημα Υγείας κύριε Λαζαρίδη και καλό θα ήταν κάποια στιγμή, όταν επισκεφτείτε την Καβάλα, να επισκεφτείτε και το νοσοκομείο και να δείτε από κοντά τις ανάγκες και τα προβλήματά του».

Μ. Λαζαρίδης:

«Το γαρ πολύ της θλίψεως

γεννά παραφροσύνη»

Σε απάντηση της ανακοίνωσης της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του Πα.Σο.Κ., ο Μ. Λαζαρίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου, επειδή με αφορμή την ομιλία μου στην Βουλή, για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του Πα.Σο.Κ. μας υπενθύμισε την ύπαρξη της! Διαπιστώνοντας από τις δημοσκοπήσεις, αλλά και τον σφυγμό της κοινωνίας, ότι έχουν πάρει την κατιούσα και αδυνατούν να πείσουν τους πολίτες για το ανύπαρκτο, είναι η αλήθεια, αφήγημά τους, τα μέλη της επιτροπής επιδίδονται σε ένα κρεσέντο αντιπολιτευτικού οίστρου, με την γνωστή συνταγή του μηδενισμού και του «όχι σε όλα». Χρειάστηκαν, βέβαια, πέντε ημέρες και τετρακόσιες εξήντα τρεις λέξεις, για να απαντήσουν! Επιμένοντας, όμως, στα ίδια λάθη, τα οποία έφεραν το κόμμα τους να «φλερτάρει» με μονοψήφια ποσοστά. Και όμως συνεχίζουν. Κατηγορούν την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για τον θεσμό των απογευματινών χειρουργείων, ξεχνώντας, ή κάνοντας ότι δεν θυμούνται, πως το Πα.Σο.Κ. ήταν αυτό, που με νόμο της κυβέρνησης Σημίτη το 2001, καθιέρωνε τα απογευματινά επ’ αμοιβή ιατρεία και τα απογευματινά χειρουργεία, τα οποία δεν κατάφερε να λειτουργήσει. Πόση υποκρισία πια! Λες και οι πολίτες δεν βλέπουν και δεν αντιλαμβάνονται τις προσπάθειες της Πολιτείας, σε συνεργασία με το προσωπικό των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, για την βελτίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Αυτού του Συστήματος, που στην περίοδο της πανδημίας, με την συμβολή όλων, άντεξε, την ίδια ώρα που Συστήματα Υγείας άλλων, ανεπτυγμένων ευρωπαϊκών χωρών κατέρρεαν. Όσο για τα fake news περί ιδιωτικοποίησης του Ε.Σ.Υ., ας το πάρουν απόφαση. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας μέρα με την μέρα ισχυροποιείται και ο δημόσιος χαρακτήρας του ενισχύεται διαρκώς. Κανείς δεν είπε ότι όλα είναι τέλεια, αλλά σίγουρα είναι καλύτερα από πριν. Και η προσπάθεια συνεχίζεται σε όλη την Ελλάδα και ασφαλώς και στην Καβάλα. Η χώρα και οι άνθρωποί της προχωρούν μπροστά, προσπερνώντας τα εμπόδια που προκύπτουν στην πορεία και παρά την επιθυμία ορισμένων περί του αντιθέτου. Όσο για το Πα.Σο.Κ., το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη.

Υ.Γ. Κάτι τελευταίο. Επειδή με προσκαλούν-προκαλούν να επισκεφθώ το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, τους υπενθυμίζω ότι όσες φορές έχω πάει εγώ σε αυτό, για να προσπαθήσουμε να λύσουμε προβλήματα, όλα μαζί τα στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής του Πα.Σο.Κ. δεν έχουν πάει».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.